SUA îl pune sub acuzare pe Nicolas Maduro pentru trafic de narcotice, Venezuela devine sponsor al terorismului

Procurorul General al SUA, William Barr
Procurorul General al SUA, William Barr (Getty Images)

La fel ca Iranul, economia Venezuelei nu este într-o mare formă, iar pandemia de virus Wuhan poate lovi ţara în orice moment.

Peste toate acestea, Administraţia Trump a crescut joi presiunea asupra regimului marxist dictatorial ale Venezuelei, sperând să folosească focarul pentru a obţine o pârghie suficient de mare pentru a răsturna dictatura comunistă din America de Sud.

Potrivit CNN, Casa Albă se pregăteşte să desemneze Venezuela drept sponsor al terorismului, joi. În acelaşi pachet de măsuri, preşedintele ilegal al ţării, Nicolas Maduro, care a reuşit să stea la putere de mai bine de un an după alegerile considerate măsluite de majoritatea ţărilor occidentale, va fi acuzat de mai multe infracţiuni.

SUA se pregăteşte să-l acuze pe Maduro cu infracţiuni grave, inclusiv trafic de droguri, împreună cu alte câteva persoane din anturajul său. Noile măsuri vor determina ca SUA să ceară extrădarea lor dacă ajung într-o ţară care are acorduri de extrădare cu SUA.

După clasificarea ca sponsor al terorismului, Venezuela se va alătura altor patru ţări, Coreea de Nord, Iran, Sudan şi Siria, care au „oferit în mod repetat sprijin actelor de terorism internaţional”. Desemnarea va deschide, de asemenea, uşa către mai multe sancţiuni economice împotrivă unei ţări a cărei moneda este, după ani de socialism aplicat de predecesorul marxist al lui Maduro, fără valoare.

Procurorul general al SUA, William Barr, este va anunţa desemnarea şi măsurile punitive la o conferinţă de presă joi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe