SUA dezvăluie planul “dolarului digital” pe fondul temerilor privind suprimarea bitcoinului

Secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin.
Secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin. (Getty Images)

Secretarul Trezoreriei americane a dezvăluit faptul că administraţia SUA monitorizează îndeaproape criptomonedele după ascensiunea uimitoare a acestora.

Steve Mnuchin a declarat că monedele digitale au determinat Trezoreria SUA să propună convertirea dolarului american în “dolar digital”.

Deşi a precizat că aceste planuri nu sunt viabile în viitorul apropiat, Mnuchin a adăugat că guvernul american a manifestat unele temeri cu privire la folosirea tot mai extinsă a criptomonedelor.

El a afirmat că principala temere este de a se asigura că “oamenii răi nu pot folosi aceste monede pentru a face lucruri rele”.

Mnuchin a declarat Clubului Economic din Washington: “Doresc să fiu sigur că clienţii care tranzacţionează această [monedă] înţeleg riscurile."

“Sunt îngrijorat de faptul că ar putea fi afectaţi clienţii”.

Secretarul a mai susţinut că este necesar un summit G20 de urgenţă pe tema criptomonedelor, adăugând că SUA investighează cum să “monitorizeze activităţile” care privind bitcoinul.

Câteva guverne din lume au interzis deja ofertele iniţiale de monede şi urmăresc să aplice reglementări stricte pentru a aduce criptomonedele sub controlul sistemului financiar global.

Această campanie de suprimare a monedelor digitale se datorează în mare parte anonimitului descentralizat care învăluite criptomonedele.