SUA desfăşoară un exerciţiu militar major cu avioane de vânătoare F-35A

Avion de vânătoare american F-35
Avion de vânătoare american F-35 (Wikimedia.org)

Forţa aeriană americană a desfăşurat primul exerciţiu “Elephant Walk”, care implică avionul de luptă F-35A, a cărui valoare se ridică la 100 milioane de dolari, demonstraţia având scopul de a arăta capabilitatea de a trimite în misiuni un număr mare de avioane şi de a învinge potenţialii inamici.

Forţa Aeriană americană a lansat marţi de la baza Hill, din Utah, 35 de avioane F-35A la intervale de 20 până la 40 de secunde, potrivit Express.co.uk.

Conform declaraţiei Forţei Aeriene, acest tip de operaţiuni prezintă diverse provocări şi permit evaluarea piloţilor, a profesioniştilor din departamentul de întreţinere a avioanelor, precum şi a echipelor de comandă şi control.

Maiorul Caleb Guthman, director adjunct pentru operaţiuni în cadrul Escadrilei de Luptă 34, a afirmat într-o declaraţie: “Suntem pregătiţi să luptăm la noapte. Exerciţiile cu mai multe escadrile de avioane F-35 pot demonstra capabilitatea noastră de a învinge potenţialii adversari oriunde ar putea ajunge aceştia”.

Colonelul Michael Ebner, comandant adjunct al unităţii 388th Fighter Wing, a declarat pentru Standard Examiner că exerciţiul reprezintă un moment istoric pentru programul F-35A, deoarece a inclus cel mai mare număr de avioane de vânătoare Lightning II care pot fi lansate simultan.

Ebner a reiterat remarcile lui Guthman, susţinând că avionul este un “element de intimidare globală” împotriva inamicilor Statelor Unite.

Exerciţiul a avut loc după publicarea unor rapoarte de ştiri potrivit cărora SUA se pregăteşte să adopte un rol mai activ în combaterea influenţei tot mai mari a Chinei şi Rusiei în America Latină.

Potrivit generalului David Goldfein, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene ale SUA, preşedintele american Donald Trump este pregătit să ia măsuri în sud pentru a preveni subminarea alianţelor cheie.

“Când este vorba de China şi Rusia, încercăm să cooperăm unde putem şi luăm măsuri agresive unde trebuie.

Monitorizăm strâns activităţile lor pe plan global şi cu siguranţă observăm activităţile din America Latină”.

Atât Moscova, cât şi Beijingul şi-au extins treptat influenţa în America Latină în ultimii ani.

China şi-a folosit investiţiile financiare ca o politică comercială, în timp ce Rusia s-a bazat în principal pe vânzări de arme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe