Sturgeon: Se scurge timpul Londrei. Scoţia vrea să obţină independenţa

Guvernul premierului britanic Theresa May împinge Scoţia spre o altă încercare de a-şi obţine independenţa, susţine premierul scoţian Nicola Sturgeon, avertizând Londra că “se scurge timpul” pentru a-şi repara greşelile.
Nicola Sturgeon - fostul premier al Scoţiei
Nicola Sturgeon - fostul premier al Scoţiei (Captură Foto)

Într-un articol pentru ziarul Times, Sturgeon a declarat că referendumul de anul trecut din Marea Britanie, în care 52% dintre britanici au ales ca ţara lor să iasă din Uniunea Europeană, a schimbat peisajul de la eforturile eşuate ale Scoţiei de a-şi obţine independenţa în 2014.

“Încă nu este prea târziu ca guvernul britanic să îşi schimbe cursul, dar timpul se scurge”, a declarat Sturgeon.

Într-un referendum în 2014, 55% dintre scoţieni au votat împotriva independenţei, dar discuţiile despre această problemă au prins amploare după votul pentru Brexit.

În timp ce alegătorii din Marea Britanie şi Ţara Galilor au susţinut puternic separarea de Uniunea Europeană, alegătorii scoţieni au votat covârşitor pentru a rămâne în blocul european.

Guvernul scoţian susţine că cetăţenii săi sunt forţaţi să iasă din UE împotriva voinţei lor. În plus, premierul Sturgeon a cerut ca guvernul său să aibă un “rol cheie” în discuţiile privind Brexitul, cerere ignorată de Londra.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe