Stupefiante din Ucraina, aduse în Moldova în tavanul unui vagon al trenului Moscova-Chişinău. Învinuiţii au fost reţinuţi

Droguri
Droguri (http://procuratura.md)

Doi cetăţeni din Republica Moldova, în vârstă de 22 şi respectiv 25 de ani, sunt cercetaţi penal pentru trafic cu substanţe narcotice. Mai mult decât atât, stupefiantele provin din Ucraina şi urmau să fie introduse în Republica Moldova prin contrabandă, fiind ascunse în tavanul unui vagon al trenului Moscova-Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, reţinerea a avut loc în noaptea de 11 octombrie 2019, la postul vamal Vălcineţ, funcţionarii vamali depistând într-un spaţiu din construcţia tavanului unui vagon un ambalaj din polietilenă de culoare neagră, care conţinea substanţe sub formă de granule şi care, conform expertizei, s-au dovedit a fi substanţe stupefiante, cu masa totală de circa 500 g.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii au fost reţinuţi doi moldoveni originari din oraşul Donduşeni, dintre care unul fusese deja condamnat pentru acelaşi gen de infracţiune.

Ca urmare a celor constatate, ofiţerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal şi procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au descins la domiciliile bănuiţilor, fiind depistate şi ridicate alte 500 g de marijuana.

În context, ofiţerii au anunţat că cercetările continuă în vederea stabilirii complete a circumstanţelor săvârşirii infracţiunii şi identificării tuturor persoanelor implicate în schema ilegală, învinuiţii fiind arestaţi preventiv pe un termen de 30 zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe