Studiu: 1 din 10 români ce au început o tranzacţie online în ultimele 6 luni n-a dus-o la bun sfârşit

(Sean Gallup / Getty Images)

Un studiu Netopia mobilPay relevă faptul că 1 din 10 români care au început o tranzacţie online în ultimele şase luni nu a dus-o la bun sfârşit, majoritatea celor intervievaţi invocând motive personale, precum neîncrederea în sistemul de plată sau refuzul dezvăluirii datelor private.

“Majoritatea celor intervievaţi, 82%, au abandonat o tranzacţie invocând motive personale, precum neîncrederea în sistemul de plată, refuzul dezvăluirii datelor private sau confundarea codului de securitate CVV2 cu PIN-ul. De cealaltă parte, doar 18% au dat vina pe diverse probleme de ordin tehnic, precum terminarea bateriei la laptop sau întreruperea conexiunii la internet”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.

Totodată, 1 din 5 respondenţi declară că nu a finalizat o comandă pentru că suma care trebuia plătită pentru un produs era prea mare, că nu aveau bani pe card sau pentru că, pur şi simplu, doar au vrut să vadă cum funcţionează sistemul de plată.

De asemenea, o zecime dintre cei chestionaţi de procesatorul de plăţi online prin card nu a dus până la capăt o tranzacţie pe internet pentru că a omis să completeze toate câmpurile de plată.

Analiza Netopia mobilPay a arătat şi ce alte motive stau la baza nefinalizării unei comenzi în mediul virtual.

Astfel, 11% nu doresc să finalizeze tranzacţia deoarece nu au încredere în acest sistem de plată, au ales metoda de plată greşită sau nu vor să îşi introducă datele personale, 5% au vrut doar să vadă cum se procedează la plata prin card pe internet şi, respectiv, acelaşi procent de respondenţi arată că nu au avut cardul la ei şi că au fost nevoiţi să abandoneze comanda iar 4% au rămas fără conexiune la internet sau fără baterie la laptop

Doar 2% nu au ştiut ce înseamnă CVV2 (codul de securitate din trei cifre tipărit pe spatele cardului) şi au introdus, în locul acestuia, PIN-ul cardului (numărul personal de identificare al cardului) şi, totodată, acelaşi procent de persoane chestionate nu a reuşit să finalizeze tranzacţia întrucât nu deţineau un card.

"Practic, nici unul dintre motivele care au stat la baza nefinalizării tranzacţiilor cu cardul nu este legată de dificultatea procesului de plata online, funcţionarea acestuia realizându-se în condiţii optime şi de securitate deplină", arată studiul.

Netopia mobilPay este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie