Studenţii medicinişti braşoveni sunt aşteptaţi la "Zilele Educaţiei Medicale"

Facultatea de Medicină din Braşov
Facultatea de Medicină din Braşov (Facultatea de Medicină din Braşov)

Asociaţia Ştiinţifică a Studenţilor Medicinişti Braşoveni, împreună cu Universitatea „Transilvania” din Braşov, organizează "Zilele Educaţiei Medicale", eveniment ce se va desfăşura în săptămâna 25-31 mai 2015.

Dedicat studenţilor Facultăţii de Medicină, "Zilele Educaţiei Medicale" este un proiect naţional complex iar prin activităţile sale îşi propune să contribuie la orientarea şi dezvoltarea studenţilor atât în plan profesional, cât şi în plan personal.

"Activitatea cea mai atractivă din cadrul Zilelor Educaţiei Medicale este fără doar şi poate „Workshopul de Noduri şi Suturi”. Obiectivul acestui workshop este de a oferi studenţilor posibilitatea de a lua contact cu lumea chirurgiei şi de a-şi testa aptitudinile necesare unei eventuale cariere în acest domeniu, având totodată ocazia să deprindă noţiunile teoretice şi practice elementare.", informează studenţii braşoveni, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Un alt reper important pe agenda evenimentului este Conferinţa de Orientare Postuniversitară”, ce are în prim-plan scopul de a ajuta mediciniştii să descopere şi alte laturi ale unor specializări – atât părţi frumoase, cât şi mai puţin frumoase, precum şi surse de satisfacţie şi stres – adică aspecte nu foarte cunoscute şi neatinse în cadrul cursurilor sau a stagiilor, mai informează studenţii medicinişti.

În această ediţie vor fi invitaţi doctori din zece specializări, printre care: Obstetrică şi Ginecologie, Pediatrie şi Neonatologie, Chirurgie Plastică, Endocrinologie, Oncologie şamd.

Nici studenţii care sunt interesaţi să studieze o perioadă de timp într-o altă ţară sau îşi doresc să efectueze un stagiu în străinătate nu au fost uitaţi de organizatorii Zilelor Educaţiei Medicale. Conferinţa „Oportunităţi de Studiu în Străinătate” le oferă acestora o bună oportunitate de a se pune în temă cu programele Erasmus, CEEPUS şi SCOPE/SCORE. În cadrul conferinţei vor fi invitaţi să prezinte coordonatori ai acestor programe şi studenţi care au beneficiat de astfel de burse sau stagii, expunând avantaje şi dezavantaje ale acestora. De asemenea, va fi prezentat şi un program nou din cadrul Erasmus adresat absolvenţilor Facultăţii de Medicină.

Nu în ultimul rând, mediciniştii sunt invitaţi la un training de "Team-building”: "ştiind importanţa muncii în echipă, în special în domeniul medical, ne dorim să insistăm pe această temă şi să subliniem cât de necesar şi esenţial este procesul de dezvoltare şi motivare al unei echipe.", scriu organizatorii evenimentului.

Nici concursurile nu lipsesc de pe agenda Zilelor Educaţiei Medicale. Organizatorii au pregătit un concurs de Anatomie şi un concurs de Medicină Internă. Cel din urmă va avea o abordare inedită: se va desfăşura pe echipe de câte trei, întrebările vor fi proiectate şi vor consta în cazuri clinice sau recunoaştere de imagini, iar răspunsurile se vor comunica în scris. Cei cu rezultatele cele mai bune vor fi premiaţi cu cărţi de specialitate.

Participarea în cadrul Zilelor Educaţiei Medicale este gratuită şi sunt bineveniţi toţi studenţii Facultăţii de Medicină, anunţă organizatorii.

Mai multe informaţii despre seria de evenimente pregătite de studenţii braşoveni, puteţi accesa aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.