Studentă americană coase gratuit măşti transparente speciale pentru persoanele surde

Ashley Lawrence
Ashley Lawrence (screenshot tramite foto Twitter)

O mască la fel ca oricare alta, dar cu o parte transparentă pentru ca gura să se vadă. Acestea sunt cele pe care Ashley Lawrence, o studentă din Kentucky, Statele Unite, le coase împreună cu mama pentru a ajuta comunitatea de persoane surde şi cu deficienţe de auz. Patru mâini şi o maşină de cusut produc măştile pe care apoi le trimit în diferitele oraşe din SUA celor care au nevoie de ele (contact: dhhmaskproject@gmail.com).

Ashley Lawrence împreună cu mama sa
Ashley Lawrence împreună cu mama sa (captură foto www.lex18.com)

Ideea i-a venit după ce a văzut pe Facebook cum mulţi dintre prietenii săi îşi coseau singuri obiecte de protecţie. Aşa că a adaptat unul dintre numeroasele modele găsite pe internet şi s-a apucat de treabă.

Am modificat modelul pentru a fi adaptat celor care citesc buzele sau care, în timpul comunicării cu limbajul semnelor, se bazează pe expresii faciale pentru a înţelege semnificaţiile şi intenţiile - relatează Ashley pentru lex18.com - expresiile faciale fac parte din gramatica limbajului cu semne, precum şi cu buzele. Informaţiile se pierd dacă nu se poate vedea faţa".

Datorită acestor măşti, persoane surde nu numai că vor putea continua să comunice între ele mai uşor, dar vor putea, de asemenea, să elimine barierele care împiedică interacţiunea cu cei care nu cunosc limbajul semnelor. Să ne gândim la un medic, o asistentă medicală sau un farmacist. Cu un dispozitiv similar, persoanele surde ar putea înţelege fără prea multe probleme citind mişcările buzelor.

Mascheră
Mascheră (captură foto www.lex18.com)

Pentru a le crea, tânăra foloseşte bucăţi din lenjerii noi şi un sul de plastic rămas prin casă. În curând va trebui să cumpere mai multe materiale şi de aceea a deschis o campanie de strâns fonduri pe GoFundMe pentru a finanţa proiectul. Campanie a strâns peste trei mii de dolari în perioada 31 martie - 2 aprilie. În mai puţin de două zile au primit zeci de comenzi din peste şase state.

Ideea a fost salutată inclusiv de către Casa Albă, care i-a mulţumit pe pagina sa Twitter:

That's all-American innovation!

Thank you for looking out for members of your community!

The White House @WhiteHouse

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură