Strigătul unui medic din R. Moldova: Va rămâne ţara plină de bolnavi, pe care să-i trateze Guvernul actual nu ştiu cum şi cu ce!

Medicii au dreptul la respect şi măsuri de protecţie individuală din partea statului. Nu este normal să fie declaraţi iresponsabili doar din motivul că nu poate fi demonstrată cauza infecţiei, afirmă Ala Nemerenco.
Medic istovit
Medic istovit (facebook.com/Ala Nemerenco)

Fostul ministru al Sănătăţii Ala Nemerenco a publicat pe pagina ei de socializare mesajul unui medic care se declară a fi „completamente descurajată” de atitudinea autorităţilor de la Chişinău, care susţin că infectarea personalului medical ar avea loc în mare măsură „pe cale comunitară” şi nu în timpul serviciului.

Ala Nemerenco susţine că primeşte mesaje similare de la mulţi colegi care roagă să le fie păstrat anonimatul dar care descriu situaţii şi mai rele.

Redăm în întregime mesajul Vioricăi Golub postat pe contul său de Facebook:

„Azi mă simt completamente descurajată! Am vorbit cu buna mea prietenă, care este medic la Spitalul Clinic de Psihiatrie. De luni se află la tratament în Spitalul de boli infecţioase “T. Ciorbă” TESTATĂ POZITIV CU COVID-19!!! Se zice de autorităţi că are contaminare comunitară! Dar mă scuzaţi, de unde ar avea, dacă merge la serviciu şi acasă. În oraş nu iese. Nu cunosc o persoană mai onestă. Regimul de carantină pe ţară a fost respectat de toată familia!

A fost impusă de conducerea spitalului să consulte toţi pacienţii febrili FĂRĂ ECHIPAMENT DE PROTECŢIE chipurile aceşti pacienţi nu se includ în categoria de caz suspect! La cerinţa de a testa anumiţi pacienţi la Covid-19 a primit refuz de la administraţia spitalului! Acum ea se tratează în spitalul de boli infecţioase!

Mai sunt 4 colaboratori testaţi pozitiv în acest spital, inclusiv 2 medici! Despre ei nu se anunţă! UNDE MERGEM NOI? Încotro ne îndreaptă Guvernul? Va rămâne ţara plină de bolnavi, fără doctori care să-i trateze, deoarece suntem o mână de medici rămaşi pe meleagurile natale! Va rămâne tot poporul acesta cu Guvernul actual care îi va trata nu ştiu cum şi nu ştiu cu ce!

Unde sunt testele pentru medici? Eu lucrez în secţia de internare, în maternitate! Vin paciente din diferite categorii! Vin cu subfebrilitate, toate zic că nu au contactat cu nimeni! Dar majoritatea sunt cu soţi veniţi de peste hotare sau sunt la moment peste hotare! Dar câte ascund! De unde ştiu eu că nu au Covid? Cine se ocupă de testarea medicilor? Când se vor testa toţi cei veniţi de peste hotare? Sau minţim electoratul că la noi situaţia este sub control? Vrem alegeri prezidenţiale! Urât de tot!.”

„Sunt convinsă că aceşti medici spun adevărul. Ei au dreptul la respect din partea statului şi la măsuri de protecţie individuală. Nu este normal să-i declaraţi în faţa populaţiei iresponsabili şi neştiutori de carte, doar din motiv că nu puteţi demonstra cauza infecţiei”, a concluzionat Ala Nemerenco.

Potrivit statisticilor oficiale ale autorităţilor moldovene, la 31 martie din numărul total de 263 de cazuri infectate cu virusul Wuhan, 60 sunt din sistemul medical - 23%, de 2 ori şi ceva mai mult ca în Italia şi ca în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe