"Stop defrişărilor! Nu putem să respirăm bani" - Protest lângă Guvern

Hectare întregi de pădure dispar zilnic, defrişările se fac chiar şi în zonele protejate, trag semnalul de alarmă cetăţenii, anunţând un nou protest pentru înăsprirea legislaţiei în domeniu.
Defrişare
Defrişare (Corupţia Ucide, Facebook)

Devenită epicentrul protestelor #rezist, Piaţa Victoriei din Capitală va fi duminică gazda unui protest anti-defrişări. Anunţat de pagina de Facebook Corupţia Ucide, protestul este programat să aibă loc în intervalul orar 19 - 22, lângă Guvernul unde, de la adoptarea OUG 13 se protestează non-stop pentru ca cei ce au legiferat hoţia să plece şi să lase loc altor politicieni, cinstiţi.

"Pădurile din România sunt pe cale de dispariţie! Hectare întregi de pădure dispar zilnic, defrişările se fac chiar şi în zonele protejate. Sunt necesare legi mai dure, în niciun caz relaxarea legislaţiei.
Suntem nevoiţi să tragem un semnal de alarmă. Avem nevoie de aer curat, nu putem să respirăm bani!
Te aşteptăm în Piaţa Victoriei, pădurile au nevoie de tine!
Vă sugerăm să veniţi cu tricouri verzi şi pancarte cu mesajele pe care doriţi să le transmitem", scriu, pe Facebook, organizatorii evenimentului.

Protestul are loc în contextul în care pe masa Parlamentului a ajuns legea prin care Guvernul nu mai vrea să păzească timp de şase luni pădurile după retrocedare, până când noii proprietari semnează un contract cu o firmă de pază sau cu un ocol silvic. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici