Ştirile Amiezii - SPORT - 12 SEPTEMBRIE

România ocupă locul trei în clasamentul pe medalii la Jocurile Francofoniei de la Nisa, miercuri seara, după şase zile de întreceri, cu patru medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz. Franţa se află pe prima poziţie a ierarhiei, cu 11 medalii de aur, 9 de argint şi 4 de bronz, urmată de Canada, 7-6-9, România, 4-5-2, Polonia, 4-1-11, etc. Bilanţul delegaţiei României s-a îmbunătăţit miercuri seara cu două medalii de argint, ambele în concursul feminin de judo, prin Diana Alexandra Kovacs (cat. 48 kg) şi Cristina Matei (cat. 52 kg).

* Naţionala României a urcat două poziţii şi se află pe locul 31 în clasamentul echipelor naţionale, dat publicităţii joi de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), după cele două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2014 (3-0 cu Ungaria, 0-2 cu Turcia) şi după amicalul de luna trecută, 1-1 cu Slovacia.

* Jucătoarea română de tenis Alexandra Cadanţu a ratat calificarea în semifinalele turneului WTA de la Taşkent (Uzbekistan), dotat cu premii totale de 235.000 de dolari, după ce a fost învinsă, joi, în sferturi, de belarusa Olga Govorţova, cu 6-3, 6-2.

* Internaţionalul român Gabriel Torje va efectua vizita medicală, joi, la Clinica Creu Blanca din Barcelona, iar la ora 17,00 (ora României) va fi prezentat oficial de clubul Espanyol la stadionul Cornella-El Prat.

* Selecţionata României a învins Germania cu scorul de 11-10 (3-0, 3-3, 2-4, 3-3), joi, şi va juca pentru locurile 9-10 la Campionatul European de polo pe apă pentru juniori U-17 de la Gzira (Malta).

* Echipele de baschet SCM U Craiova şi CSU Asesoft Ploieşti au obţinut victorii în prima zi a turneului masculin "Cupa Craiova", aflat la prima ediţie şi găzduit de Sala Polivalentă din Bănie. SCM U Craiova, fără trei piese de bază (Drăguşin, Kovac şi Simba), a reuşit să învingă pe BCM U Piteşti cu scorul de 82-78, în timp ce campioana naţională CSU Ploieşti a dispus de Energia Rovinari cu scorul de 95-83.

* Selecţionerul naţionalei de fotbal a Tunisiei, Nabil Maaloul, a demisionat după surprinzătoarea eliminare a echipei din preliminariile Cupei Mondiale 2014, în urma eşecului suferit sâmbătă cu Insulele Capului Verde, 0-2 pe teren propriu, anunţă Reuters, citată de AGERPRES.

* Agenţia Mondială Antidopaj (AMA) a avut în centrul dezbaterilor reuniunii Comitetului său executiv, miercuri, la Buenos Aires, orientarea pe care să o urmeze, între a fi presatoare de servicii sau instanţă de reglementare, mişcarea sportivă şi guvernele, care realizează finanţarea în părţi egale a AMA, expunându-şi divergenţele asupra rolului pe care trebuie să-l joace organizaţia după 13 ani de existenţă.

* Primul gol marcat de echipa San Marino în ultimii cinci ani a fost sărbătorit cu bere şi pizza, reuşita lui Alessandro Della Valle din meciul de marţi cu Polonia (1-5 acasă în preliminariile Cupei Mondiale 2014) fiind un adevărat eveniment pentru o naţională aflată la coada clasamentului FIFA, alături de Bhutan şi Insulele Turks şi Caicos, scrie AP, citată de AGERPRES.

* Pilotul britanic Kris Meeke (Citroën DS3) s-a dovedit cel mai rapid în proba specială de calificare a Raliului Australiei, etapa a 10-a a Campionatului Mondial de raliuri WRC, joi, la Coffs Harbour. Echipajul Kris Meeke (Marea Britanie)(Chris Patterson (Irlanda), pe un Citroën DS3, a fost cronometrat cu timpul de 2 min 39 sec 268/1000, devansându-i pe francezii Sébastien Ogier)Julien Ingrassia (VW Polo-R), cu 336/1000, şi pe belgienii Thierry Neuville(Nicolas Gilsoul (Ford Fiesta RS), cu 645/1000, etc.

* Actualul lider al Campionatului Mondial de Formula 1, Sebastian Vettel, a declarat într-un interviu acordat revistei germane "Bunte" că actualul cancelar şi candidată creştin-democrată la apropiatele alegeri Angela Merkel i se pare "foarte simpatică".

* Primăriţa Madridului, Ana Botella, a comunicat Regelui Spaniei şi preşedintelui Guvernului, Mariano Rajoy, că, în opinia ei, Madridul nu trebuie să opteze pentru o candidatură la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024. Ea şi-a exprimat această decizie într-o conferinţă de presă, în care a precizat că aceeaşi hotărâre a fost transmisă şi liderului opoziţiei din consiliul local, Ayuntamiento de Madrid, Jaime Lissavetzky.

* Fotbalul mexican ar putea pierde 600 de milioane de dolari în cazul în care echipa naţională nu s-ar califica la Cupa Mondială din 2014, anunţă presa locală. Şansele de calificare ale echipei naţionale stau în ultimele două meciuri pe care Mexic le va disputa cu Panama acasă (11 octombrie) şi Costa Rica în deplasare (15 octombrie).

* FC Barcelona continuă bătălia cu Barcelona Guayaquil, prestigiosul club spaniol de fotbal depunând un recurs împotriva utilizării comerciale a mărcii sale de către o grupare cu acelaşi nume din Ecuador, a anunţat Institutul Ecuadorian al Proprietăţii Intelectuale (IEPE), citat de Agenţia France Presse.

* Selecţionata Serbiei, deţinătoarea titlului, s-a calificat în semifinalele Campionatului European de volei feminin care are loc în Elveţia şi Germania, graţie victoriei obţinute cu scorul de 3-0 (25-14, 28-26, 25-18), miercuri, în faţa Italiei, la Zurich, în sferturile de finală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport