Ştiri pe scurt: Universitatea Cluj - FC Botoşani 2-1 (1-1), în etapa a 27-a Ligii I de fotbal

(DENIS CHARLET / AFP / Getty Images)

Universitatea Cluj a învins pe FC Botoşani cu scorul de 2-1 (1-1), luni seara, pe Cluj Arena, într-un meci din etapa a 27-a Ligii I de fotbal. Oaspeţii au deschis scorul prin Gabriel Vaşvari (10), cu un şut fără preluare din afara careului, după o ieşire neinspirată a portarului Vladimir Niculescu. ''U'' a restabilit egalitatea în finalul primei reprize, prin Valentin Lemnaru (43), dintr-un penalty acordat după un henţ în careu comis de Sergiu Oltean. Lemnaru a adus victoria clujenilor, prin golul marcat în minutul 73, după o gravă eroare a portarului David Lazăr.

*Pandurii Tg. Jiu a terminat la egalitate cu Săgeata Năvodari, 0-0, luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci din etapa a 27-a a Ligii I de fotbal.

* Viitorul Constanţa şi FC Braşov au terminat la egalitate, 0-0, luni seara, la Chiajna, într-un meci din etapa a 27-a a Ligii I de fotbal.

* Campioana en titre a baschetului feminin românesc, Univ. Goldiş ICIM Arad, a obţinut o victorie categorică în faţa echipei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu scorul de 74-55 (15-16, 22-13, 16-11, 21-15), luni seara, în primul joc al semifinalei Ligii Naţionale, la Arad, în faţa a peste 800 de spectatori şi a făcut astfel un prim pas spre finală.

* Selecţionerul naţionalei Under 16 a României, Florin Răducioiu, a estimat că echipa să nu este pregătită pentru turneul din Serbia care va avea loc în această săptămână, tehnicianul nefiind mulţumit de sistemul competiţional, informează site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

* ''Lanterna roşie'' a Ligii I, Corona Braşov i-a reziliat, luni, contractul antrenorului principal Ionel Gane, în locul căruia a fost numit Adrian Hîrlab. Braşoveanul Hîrlab este al treilea principal al echipei de sub Tâmpa în acest sezon, după Nicolae Manea (etapele 1-6) şi Ionel Tersinio Gane (et. 7-27).

* Spania, Argentina şi Brazilia au efectivele de fotbalişti cu cea mai mare valoare de piaţă dintre naţionalele participante la Cupa Mondială 2014, conform unei anchete date publicităţii luni de ziarul economic brazilian Valor, anunţă AFP.

* Viitoarea echipă americană de Formula 1 va fi botezată ''Haas Formula'' şi va debuta ''în 2015 sau 2016'', au anunţat responsabilii săi luni, într-o conferinţă de presă, în Statele Unite.

* Radja Nainggolan, fotbalistul naţionalei Belgiei şi al echipei AS Roma, s-a apărat pe Twitter de acuzaţiile ca şi-ar fi bătut soţia, care i-au fost aduse luni de cotidianul italian La Repubblica.

* Cunoscutul tehnician argentinian Marcelo Bielsa va anunţa în weekend dacă va antrena din sezonul viitor echipa franceză Olympique Marseille, deşi decizia sa era aşteptată la începutul săptămânii, scrie revista France Football.

* Fotbalistul Steven Gerrard, căpitanul lui Liverpool, a declarat că îl aşteaptă "cea mai importantă lună din cariera" sa, echipa fiind lider în campionatul Angliei, pe care nu l-a mai câştigat de 24 de ani, scrie BBC.