Ştiri pe scurt: Tenis - Tecău şi Rojer vor juca în semifinalele probei de dublu de la Washington (ATP)

(Clive Brunskill / Getty Images)

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Washington, dotat cu premii totale de 1.399.700 dolari, joi, după victoria cu 7-6 (3), 6-2 în faţa favoriţilor nr. 2, Alexander Peya (Austria)/Bruno Soares (Brazilia).

* Petrolul Ploieşti şi formaţia cehă Viktoria Plzen au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), joi seara, pe stadionul "Ilie Oana" din Ploieşti, în prima manşă a turului trei preliminar al competiţiei de fotbal Europa League. Petrolul a fost aproape de o victorie importantă, după golul lui Adrian Mutu (75), dar o neatenţie în apărare a făcut ca oaspeţii să egaleze în prelungiri, după un contraatac (90 1), prin Daniel Kolar.

* CFR Cluj a fost învinsă de echipa belarusă Dinamo Minsk cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Borisov Arena din Borisov, în prima manşă a turului trei preliminar al competiţiei de fotbal Europa League. Dinamo, o echipă redutabilă pe teren propriu, s-a impus prin golul marcat de Nenad Adamovic (54).

* Astra Giurgiu a făcut un pas important spre faza play-off a competiţiei de fotbal Europa League, joi, pe pe stadionul ''Marin Anastasovici'', după ce a învins formaţia cehă Slovan Liberec cu scorul de 3-0 (1-0), în prima manşă din turul trei preliminar. Omul meciului a fost atacantul nigerian Kehinde Fâţâi, care a marcat un hat-trick (4, 74, 81).

* Echipa masculină de handbal CSM Bucureşti a învins pe Energia Pandurii Tg. Jiu cu scorul de 28-23 (17-11), joi, în partida inaugurală a turneului găzduit de municipiul Tg. Jiu. În celălalt meci al zilei, CH Politehnica Timişoara a terminat la egalitate cu nou-promovata HC Vaslui, 25-25 (11-12).

* Arbitrul român Cristian Balaj a condus meciul dintre formaţia azeră Neftci Baku şi cea georgiană Cihura Sacikere, terminat la egalitate, 0-0, joi, la Baku, în prima manşă a turului trei preliminar al Europa League la fotbal. Arbitri asistenţi au fost Sebastian Gheorghe şi Ovidiu Artene, iar arbitru de rezervă Cătălin Popa.

* Tenismanul român Victor Crivoi, principalul favorit al turneului ITF de la Cluj-Napoca, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, s-a calificat în semifinale, joi, după ce a profitat de abandonul lui Dragoş Constantin Ignat, la scorul de 6-4, 3-0.

* HC Odorhei şi echipa gazdă, AHC Potaissa Turda, au câştigat meciurile disputate, joi, în prima zi a turneului internaţional de handbal masculin Cupa Potaissa. HC Odorhei a dispus de echipa maghiară Balmazujvarosi KK cu scorul de 30-26 (19-14). Potaissa Turda a întrecut cealaltă formaţie maghiară, KC Mezokovesz, cu 29-27 (14-13).

* Echipa feminină de handbal HCM Rm. Vâlcea a învins lotul universitar al României cu scorul de 25-22 (15-10), joi, în Sala Sporturilor ''Traian'', într-un meci de pregătire.

* Reprezentativa României a învins formaţia Scotiei cu scorul de 70-60 (22-18, 16-19, 17-8, 15-15), joi, într-un meci din Grupa I, pentru locurile 17-22 la Campionatul European de baschet masculin Under-18, Divizia B, de la Sofia.

* Selecţionata României a fost învinsă de Finlanda cu scorul de 67-56 (20-15, 14-16, 12-10, 21-15), joi, la debutul în Grupa A a Campionatului European de baschet feminin Under-16, Divizia B, de la Tallin (Estonia).

* Clubul francez AS Monaco oferă 65 de milioane de euro pentru Douglas Costa şi Alex Teixeira, doi dintre fotbaliştii brazilieni ai echipei ucrainene Şahtior Doneţk, antrenată de românul Mircea Lucescu, scrie ziarul L'Equipe.

* Campioana Bulgariei la fotbal, Ludogoreţ Razgrad, la care joacă şi fundaşul român Cosmin Moţi, l-a demis joi pe antrenorul Stoicio Stoev, la o zi după remiza albă înregistrată acasă în faţa lui Partizan Belgrad în manşa întâi a turului III preliminar al Champions League, anunţă Reuters.

* Francezul Herve Renard a fost numit selecţioner al echipei de fotbal a Cote d'Ivoire în locul compatriotului său Sabri Lamouchi, ce a demisionat în urma eliminării naţionalei africane de la Mondialul 2014 după faza grupelor, anunţă AFP.

* Ravel Morrison, fotbalistul echipei engleze West Ham, pus sub acuzare pentru agresarea a doua femei lângă un bar din Manchester, a anunţat joi poliţia britanică, potrivit Reuters şi AFP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport