Ştiri pe scurt: Handbal - Secretarul general al Federaţiei Europene vine în luna august la Bucureşti

(Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)

Secretarul general al Federaţiei Europene de Handbal (EHF), Michael Wiederer, va veni luna viitoare în ţara noastră pentru a pune piatra de temelie a noii săli polivalente din Bucureşti, pe 21 august, alături de Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, şi de Primarul General al capitalei, Sorin Oprescu.

*Noul antrenor principal al echipei Rapid Bucureşti, Ionel Ganea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Stadionul Giuleşti, că nu va conta pe serviciile ''veteranului'' Daniel Pancu în meciul de vineri cu Viitorul Constanţa, care se va juca la Chiajna, în etapa a doua a Ligii I de fotbal.

* Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Washington, dotat cu premii totale de 1.399.700 dolari, graţie victoriei cu 7-6 (7), 6-3 în faţa cuplului francez Julien Benneteau/Michael Llodra.

* Tenismanul român Victor Hănescu a fost învins de sârbul Victor Troicki, cu 6-3, 6-4, joi, în runda inaugurală a turneului challenger de la Cortina (Italia), dotat cu premii totale de 42.500 euro, după o oră şi 14 minute.

* Pilotul Emanuel Gyenes va participa la Raliul Dakar 2015 care va avea loc în America de Sud, fiind sprijinit de una dintre cele mai mari firme de piese auto din România, el sperând să se claseze între primii 15 concurenţi la secţiunea moto.

* Cristian Chivu, fostul căpitan al reprezentativei de fotbal a României, le-a făcut o vizită surpriză foştilor săi colegi de la Inter Milano, aflaţi în cantonament la Washington cu ocazia turneului de pregătire de pe continentul nord-american, în cursul căruia au programate mai multe meciuri amicale cu echipe de top din fotbalul mondial.

* Mijlocaşul român Bănel Nicoliţă, împrumutat în sezonul trecut la Nantes de St Etienne, ar putea juca din această vară în campionatul italian de fotbal, deoarece Chievo Verona este interesată de serviciile sale.

* Echipa masculină de handbal HCM Minaur Baia Mare a fost învinsă campioanei Sloveniei, Celje Privovarna Lasko, cu scorul de 33-23 (17-8), miercuri, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din această ţară.

* Fundaşul român Paul Papp, care aparţine de clubul italian de fotbal Chievo Verona, ar putea fi împrumutat la Ternana, echipă din Serie B, relatează presa italiană.

* Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti va susţine două jocuri de verificare cu HCM Rm. Vâlcea, în Sala Sporturilor ''Traian'', o etapă a pregătirii, în perspectiva turneului internaţional Bucharest Trophy. CSM pleca sâmbătă 2 august într-un stagiu de pregătire la Râmnicu Vâlcea, handbalistele antrenate de Mette Klit şi Adi Vasile urmând să joace marţi 5 august şi joi 7 august cu echipa locală HCM, ambele partide cu începere de la ora 18,00.

* Etapa din Malaezia a noului campionat rezervat monoposturilor dotate cu motoare electrice, Formula E, a fost amânată din cauza faptului că primul ministru al acestei ţări, Najib Razak, nu putea să asiste la cursă în data programată iniţial, au anunţat organizatorii. Cursa de al Putrajaya trebuia să fie a doua etapă a campionatului Formulei E, programată pe 18 octombrie, însă acum va avea loc pe 22 noiembrie, la solicitarea premierului malaezian, precizează Reuters.

* Familia Glazer va încasa aproximativ 150 milioane de dolari în urma vânzării unei părţi din acţiunile lui Manchester United, însă va păstra în continuare controlul absolut asupra celui mai titrat club englez de fotbal.

* Fostul arbitru scoţian Hugh Dallas a fost numit şef al arbitrilor din Superliga elenă de către Federaţia Greacă de Fotbal (EPO), potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri.

* Atacantul internaţional belgian Romelu Lukaku a semnat un contract pe cinci ani cu Everton, echipă la care a fost împrumutat în sezonul trecut de Chelsea Londra, a anunţat clubul de fotbal din nordul Angliei. Valoarea transferului se ridică la 35,4 milioane euro, un record pentru formaţia din oraşul Liverpool, fiind chiar mai mare decât cea anunţată de mass-media britanică, între care şi agenţia Press Association, care evocase suma de 31,6 milioane euro.

* Pugilistul australian Daniel Lewis a solicitat reintroducerea căştilor în boxul amator, după ce a fost nevoit să se retragă de la Jocurile Commonwealth-ului de la Glasgow, din cauza unei leziuni la faţă, deşi reuşise să se califice în sferturile de finală ale categoriei welter.

* Confruntările dintre suporterii rivali au dus la întreruperea timp de 15 minute a meciului dintre echipele Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) şi FC Copenhaga (Danemarca), scor 0-0, disputat miercuri seara pe Stadionul Olimpic din Kiev, în cadrul primei manşe a turului III preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

* San Lorezo de Almagro, echipa de suflet a Papei Francisc, a reuşit să se califice în finala celei mai prestigioase competiţii rezervată cluburilor de fotbal din America de Sud, Copa Libertadores, în ciuda înfrângerii la limită pe care a suferit-o pe terenul formaţiei boliviene Bolivar (0-1), miercuri, la La Paz, în manşa secundă a semifinalelor. Argentinienii au beneficiat de confortabilul avantaj pe care şi l-au asigurat în meciul tur, câştigat de San Lorenzo cu scorul de 5-0, săptămâna trecută.

* Campioana Spaniei, Atletico Madrid, s-a înclinat la loviturile de departajare în faţa echipei mexicane America Ciudad de Mexico (scor 2-3), într-un meci din cadrul turneului amical de fotbal "Copa EuroAmericana 2014", disputată miercuri la Ciudad de Mexico.

* Tatăl starului brazilian Neymar urmează să depună mărturie pe 1 octombrie, în cadrul anchetei asupra transferului atacantului echipei FC Barcelona, evaluat la 86 milioane euro, a anunţat tribunalul Audienţei Naţionale spaniole.

* Echipa FC Liverpool a reuşit să se impună cu 3-1 după executarea loviturilor de departajare în faţa formaţiei Manchester City, într-o partidă contând pentru turneul amical "Guiness Internaţional Champions Cup", disputată miercuri pe celebra arenă de baseball Yankee Stadium din New York (Statele Unite).

* Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a recunoscut că a primit "o lovitură foarte dură pe plan personal" după decesul lui Julio Grondona, conducătorul Federaţiei argentiniene de fotbal (AFA) şi vicepreşedinte al FIFA, victima unui atac de cord în cursul zilei de miercuri.

* Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unu mondial, învins-o în două seturi, 7-5, 6-2, pe Karolina Pliskova din Cehia, într-o partidă din optimile de finală ale turneului WTA de la Stanford (California/Statele Unite), dotat cu premii în valoare de 710.000 dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport