Ştiri pe scurt: Handbal feminin - România a învins Germania într-un meci de pregătire

(JAVIER SORIANO / AFP / GettyImages)

Echipa feminină de handbal a României a învins Germania cu scorul de 31-25 (14-12), în al doilea meci de pregătire disputat sâmbătă în Sala Sporturilor ''Lascăr Pană'' din Baia Mare.

Vineri, în primul meci, România s-a impus la limită în faţa nemţoaicelor cu 33-32.

* Selecţionata de juniori Under-17 a României a fost învinsă de formaţia similară a Scotiei cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, la Kilmarnock, în ultimul său meci din Grupa a 6-a a turului de elită al Campionatului European de fotbal rezervat acestei categorii de vârstă.
Unicul gol al partidei a fost înscris de Scott Wright, în minutul 2, din lovitură liberă.

* Selecţionata de juniori a României a fost învinsă de echipa Lituaniei cu scorul de 6-1 (2-0, 0-0, 4-1), sâmbătă, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă Under-18, Divizia a II-a, Grupa A, de la Dumfries (Marea Britanie). România ocupă ultimul loc în clasament, cu un singur punct din patru partide, devansată de Lituania, 10 puncte (4 jocuri), urmată de Coreea de Sud, 7 p (4 j), Croaţia, 6 p (3 j), Olanda, 6 p (4 j), Marea Britanie, 3 p (3 j).

* Selecţionata de fotbal feminin Under-19 a României a terminat pe locul 5 la turneul internaţional ''Kuban Spring'', desfăşurat la Soci (Rusia), după ce a învins sâmbătă formaţia Estoniei, cu scorul de 5-2 (2-2). Echipa Under-19 se pregăteşte pentru turul de elită al Campionatului European, urmând să joace pe 5 aprilie cu Franţa, pe 7 aprilie cu Suedia şi pe 10 aprilie cu Polonia, într-o grupă de unde doar câştigătoarea va merge la turneul final.

* Tenismanul român Adrian Ungur a ratat calificarea în finala turneului challenger de la Barranquilla (Columbia), dotat cu premii de 40.000 de dolari, după ce a fost învins de uruguayanul Pablo Cuevas cu 6-4, 6-7 (2), 6-2, sâmbătă, în semifinale.
Ungur (29 ani, 123 ATP), al şaselea favorit al probei, a primit 2.010 dolari şi 29 de puncte ATP, la care se adaugă 255 dolari şi 15 puncte ATP pentru evoluţia din proba de dublu.

* Italienii Anna Cappellini şi Luca Lanotte au câştigat primul lor titlu mondial în proba de dans, după disputarea programului liber din cadrul Campionatelor Mondiale 2014 de patinaj artistic de la Saitama (Japonia).

Perechea italiană s-a clasat pe primul loc cu 175,43 puncte, fiind urmată de canadienii Kaitlyn Weaver şi Andrew Poje (175,41) şi de francezii Nathalie Pechalat şi Fabian Bourzat (175,37).

* Fostul campion mondial WBC la box, Vitali Kliciko, unul din liderii mişcării pro-europene din Ucraina, a anunţat sâmbătă că se retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale din 25 mai, dar va candida în schimb la primăria Kievului, relatează AFP. Fostul campion al greilor, în vârstă de 42 ani, a precizat că îl va susţine la preşedinţie pe magnatul Petro Porocenko.

* Echipa de tenis a Cehiei, deţinătoarea ''Salatierei de argint'', va conta doar pe 3 jucători în meciul cu Japonia, programat la Tokyo (4-6 aprilie) în sferturile de finală ale Cupei Davis, ca urmare a accidentării la genunchi a lui Jan Hajek.
Anunţul a fost făcut sâmbătă de căpitanul nejucător Jaroslav Navratil, astfel că în Japonia Cehia va conta doar pe Lukas Rosol (38 ATP), Radek Stepanek (49 ATP) şi Jiri Vesely (73 ATP).

* Olandezul Louis van Gaal va fi din sezonul viitor noul antrenor al echipei Tottenham, unde evoluează internaţionalul român Vlad Chiricheş, a declarat sâmbătă Ruud Gullit pentru BBC. Louis van Gaal, care a antrenat granzii Ajax, Barcelona şi Bayern München, va părăsi funcţia de selecţioner al Olandei după turneul final al CM 2014, urmând să fie înlocuit de Guus Hiddink.

* Japoneza Mao Asada a câştigat sâmbătă medalia de aur în proba individuală a Campionatului Mondial 2014 de patinaj artistic de la Saitama (Japonia), cucerind al 3-lea titlu mondial din palmaresul ei.

Asada, prima după programul scurt, şi-a menţinut locul şi după programul liber cu un total de 216,69 puncte, fiind urmată în clasament de rusoaica Iulia Lipniţkaia, campioana europeană (207,50) şi de italianca Carolina Kostner, bronz la JO 2014, cu 203,83 puncte.

* Kenya a reuşit o triplă la Campionatul Mondial de semimaraton de la Copenhaga (Danemarca), câştigând toate medaliile în competiţia feminină, în care Luminiţa Achim (locul 61), a avut cea mai bună evoluţie dintre reprezentantele României. Pe podium au urcat în ordine kenyencele Gladys Cherono, cronometrată pe distanţa de 21,097 km cu 1h07min28sec, Mary Wacera Ngugi (1h07min43sec) şi Sally Kaptich Chepyego (1h07min51sec).

* Atletul kenyan Geoffrey Kipsang a câştigat sâmbătă medalia de aur la Campionatul Mondial de semimaraton de la Copenhaga (Danemarca), competiţie la care românul Marius Ionescu s-a clasat pe locul 57.
Geoffrey Kipsang s-a clasat pe primul loc după 21,097 km cu timpul de 59min07sec, fiind urmat de Samuel Tsegay (Eritreea) — 59min20sec şi etiopianul Guye Adola — 59min20sec.

* Uli Hoeness, fostul preşedinte al clubului Bayern München, a fost prezent sâmbătă în lojele VIP ale Allianz Arena la meciul cu Hoffenheim, prima sa apariţie publică după condamnarea la închisoare pentru evaziune fiscală, relatează AFP. Ultima apariţie a lui Hoeness la stadion data din 11 martie, de la meciul retur cu Arsenal Londra din optimile Ligii Campionilor, cu 2 zile înainte de a primi o sentinţă de 3 ani şi 6 luni închisoare.

* Antrenorul Dick Advocaat a confirmat sâmbătă că va părăsi echipa AZ Alkmaar la finalul acestui sezon din Olanda, relatează agenţia Reuters.
În octombrie, fostul selecţioner olandez a acceptat un contract pe termen scurt cu Alkmaar, dar ultimele zvonuri indicau posibilitatea prelungirii lui.

* Şahistul indian Viswanathan Anand şi-a câştigat dreptul la o revanşă cu danezul Magnus Carlsen, care în 2013 l-a deposedat de titlul mondial, după ce a câştigat matematic turneul candidaţilor la titlul mondial de la Hanti-Mansiisk (Rusia).
În penultima rundă, Anand, cu negrele, a remizat cu rusul Serghei Karjakin, şi a acumulat 8 puncte şi nu mai poate fi ajuns de urmăritorii săi.

* Olandezul Stef Clement (Belkin) a câştigat sâmbătă etapa a 6-a a Turului ciclist al Cataloniei, disputată pe un traseu de 172 km între El Vendrell şi Vilanova i la Getru, cu timpul de 3h58min44sec.
Clement a fost urmat în clasament la 3 secunde de un grup de 8 evadaţi, în frunte cu francezul Rudy Molard şi belgianul Pieter Serry. Plutonul cu favoriţii a sosit la peste un minut.

* Echipa de rugby a SUA s-a calificat la Cupa Mondială 2015, după ce a învins Uruguay cu scorul de 32-13 la Atlanta, în meci retur al barajului de calificare.
În meciul tur, cele 2 echipe au terminat la egalitate, 27-27. SUA vor evolua la Mondiale în grupa B alături de Scotia, Şamoa, Africa de Sud şi încă o echipă ce se află în curs de calificare.

* Voleibalistele de la Fenerbahce Istanbul au câştigat sâmbătă Cupa CEV, după ce au învins echipa rusă Ekaterinburg cu scorul de 3-0 (11, 26, 22), în a doua manşă a finalei disputată în Turcia.
În tur, în Rusia, Fenerbahce s-a impus cu 3-2.

* Voleibaliştii turci de la Fenerbahce Istanbul şi-au adjudecat trofeul Cupei Challenge, după ce au învins în echipa italiană Andreoli Latina cu 3-0 (22, 19, 17), în manşa retur a finalei din Turcia.
În prima manşă, italienii s-au impus cu 3-2, dar trofeul a ajuns în premieră în vitrina lui Fenerbahce, care a câştigat sâmbătă la feminin

* Echipa Mercedes a reuşit o dublă, duminică în Marele Premiu al Malayeziei, a doua cursă a sezonului de Formula 1, prin Lewis Hamilton şi Nico Rosberg care au ocupat primele 2 locuri, în timp ce pe treapta a 3-a a podiumului a urcat campionul mondial Sebastian Vettel (Red Bull).

Hamilton, campion mondial în 2008, a reuşit a 23-a sa victorie din Formula 1, dominând cursa, disputată în condiţii uscate pe circuitul Sepang, de la cap la coadă.

* Încă un muncitor a decedat pe şantierul stadionului Corinthians din Sao Paulo, gazda meciului de deschidere a CM 2014, ridicând la 3 bilanţul tragic de pe acest şantier şi la 7 de pe toate arenele braziliene, relatează agenţia Reuters.
Fabio Hamilton da Cruz a căzut de la circa 8 m şi nu a mai putut fi salvat, a anunţat un oficial al spitalului Santa Marcelina din Sao Paulo. Muncitorul instala pardoseli la tribunele provizorii din incinta stadionului.

* Philadelphia Sixers a pus capăt unei serii de 26 înfrângeri consecutive, după ce a învins sâmbătă acasă echipa Detroit Pistons cu 123-98, relatează AFP.
Sixers nu vor intra singuri în istorie precum cea mai slabă echipă din NBA, ci se vor alătura lui Cleveland Cavaliers, care de asemenea a pierdut 26 meciuri consecutive în sezonul 2010/2011.

* Arbitrul italian Nicola Rizzoli, selectat pentru meciurile Cupei Mondiale 2014, a fost implicat într-un incident neobişnuit la meciul Sassuolo-AS Roma (0-2), când a acordat un penalty pentru gazde, dar s-a răzgândit după 5 minute în care ambele tabere au protestat, relatează agenţia Reuters.

* Zinedine Zidane, care a evoluat 8 sezoane în Ligue 1, la Cannes (1988-1992) şi Bordeaux (1992-1996), a fost votat cel mai bun jucător din istoria ligii franceze, conform unui sondaj publicat de televiziunea TF1.

În prezent, antrenor secund la Real Madrid, Zidane a primit 44,4 la sută din voturi, deşi a câştigat în Franţa doar Cupa Intertoto în 1995. Campionul mondial din 1998 a fost urmat în clasament de alte 2 legende: Michel Platini (24,9 la sută) şi Raymond Kopa (7,7 la sută).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport