Ştiri pe scurt: Gala Premiilor Laureus - ediţia 2014 se va desfăşura pe 26 martie, la Kuala Lumpur

Ediţia 2014 a Galei Premiilor Laureus - Kuala  Lumpur, capitala Malaeziei.
Ediţia 2014 a Galei Premiilor Laureus - Kuala Lumpur, capitala Malaeziei. (youtube.com)

Ediţia 2014 a Galei Premiilor Laureus are loc la 26 martie, la Kuala Lumpur, capitala Malaeziei. Cunoscute şi ca premiile "Oscar" ale sportului, premiile Laureus îi recompensează pe cei mai buni sportivi ai anului precedent, aleşi de membrii World Sports Academy, un juriu de legende ale sportului, din care fac parte şi campionii români Nadia Comaneci şi Ilie Năstase, după ce, în faza preliminară, nominalizările sunt realizate pe baza votului unor prestigioşi ziarişti sportivi din întreaga lume. Campionii români vor avea alături, cu această ocazie, alte nume de legendă ale sportului mondial, între care foştii atleţi Sebastian Coe, Edwin Moses şi Serghei Bubka, ex-fotbaliştii Bobby Charlton, Ruud Gullit şi Marcel Desailly sau foştii piloţi Giacomo Agostini şi Mick Doohan.

* Mijlocaşul columbian Fredy Guarin, foarte aproape de a ajunge la clubul italian de fotbal Juventus Torino în iarna trecută, şi-a prelungit până în 2017 contractul cu echipa Inter Milano, a anunţat gruparea lombardă, citată de cotidianul L'Equipe.

* Federaţia neozeelandeză de rugby a înregistrat un profit de 2,9 milioane de dolari neozeelandezi (2,48 milioane dolari americani) în 2013, ceva mai scăzut faţă de anul precedent, când profitul a fost de 3,2 milioane dolari neozeelandezi, transmite Reuters.

* Americanca Serena Williams, principala favorită, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului internaţional feminin de tenis de la Miami (WTA), dotat cu câştiguri în valoare de 5.427.105 dolari, după victoria cu 6-3, 6-1 în faţa compatrioatei sale Coco Vandeweghe.

* Jucătorul spaniol Rafael Nadal, nr.1 pe lista capilor de serie, s-a calificat în optimile de finală ale turneului masculin de tenis de la Miami (ATP), competiţie din categoria Masters 1.000 cu câştiguri în valoare de 4.720.380 dolari, învingându-l luni în două seturi, 6-1, 6-0, pe uzbekul Denis Istomin.

* Un jucător din campionatul australian de rugby în XIII (NRL) şi-a rupt două vertebre cervicale după ce a fost placat de trei adversari, a anunţat marţi clubul Newcastle Knights, citat de AFP. "Radiografiile efectuate lui Alex McKinnon confirmă fracturile la nivelul vertebrelor cervicale C4 şi C5. Măduva spinării nu este secţionată, dar medicii nu ştiu în ce măsură măduva spinării a avut de suferit", se arată în comunicat.

* Miliardarul rus Mihail Prohorov, patronul echipei de baschet Brooklyn Nets, din liga profesionistă nord-americană (NBA), a afirmat că intenţionează să mute compania care deţine clubul în Rusia, pentru a da curs apelului făcut de Kremlin către oamenii de afaceri ruşi, pentru a combate sancţiunile anunţate de Statele Unite, relatează Reuters. Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni cu suspendarea vizelor şi au îngheţat bunurile unor oficiali sau oameni de afaceri ruşi apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin, în semn de protest faţă de anexarea la Rusia a regiunii Crimeea, aparţinând Ucrainei.

* Secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Jerome Valcke, a sosit la Rio de Janeiro după scuzele prezentate de forul internaţional pentru un document publicat şi apoi retras de pe site-ul său privind cutumele din Brazilia, foarte criticat de presa locală şi pe reţelele de socializare. "Textul nu a avut un ton agresiv şi nu a avut în niciun moment intenţia de a critica Brazilia. Obiectivul a fost acela de a arăta destinderea caracteristică a poporului brazilian. În orice caz, noi am retras documentul de pe site şi ne cerem scuze dacă a fost interpretat ca o critică la adresa ţării", a precizat oficialul FIFA.

* Armata braziliană va ocupa favelele situate în apropierea aeroportului internaţional din Rio de Janeiro pentru a întări dispozitivul de securitate din oraş cu cel puţin trei luni înainte de debutul Cupei Mondiale de fotbal, ca urmare a unui val de atacuri ale reţelelor de crimă organizată împotriva poliţiei. "Guvernul federal susţine guvernul din Rio în lupta cu crima organizată, iar în acest sens favelele din Complexo da Mare reprezintă o prioritate", a declarat luni, la Rio, ministrul justiţiei Eduardo Cardozo.

* Un tribunal de justiţie sportivă din Sao Paulo a amendat clubul brazilian Mogi Mirim cu suma de 50.000 reali (21.533 dolari), din cauza insultelor rasiste la care a fost supus Arouca, jucătorul echipei Santos, la un meci de la începutul lunii martie, relatează EFE.

* Ministrul rus al sporturilor, Vitali Mutko, e încrezător că Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va da ''undă verde'' celor două cluburi importante de fotbal din Crimeea să joace în liga rusă din acest an, relatează Reuters. Statutul cluburilor Tavria Simferopol, la care e legitimat atacantul român Lucian Burdujan, şi FC Sevastopol a devenit incert după ce Rusia a decis să alipească peninsula Crimeea, mişcare condamnată de comunitatea internaţională.

* Fostul fotbalist englez David Beckham a prezentat luni proiectul unui stadion de 35.000 de locuri, ce va cuprinde şi un hotel, în plin centrul oraşului Miami, care va găzdui propria sa echipă, ce ar urma sa joace în campionatul nord-american de fotbal (MLS) începând din 2017. "Când oamenii se gândesc la Miami, ei asociază imediat cu proximitatea apei", a afirmat fostul internaţional englez prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul MLS.

* San Antonio Spurs a devenit luni prima echipă din Conferinţa de Vest care şi-a asigurat participarea în faza playoff a campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA). San Antonio Spurs s-a alăturat astfel formaţiilor Indiana Pacers şi Miami Heat, care şi-au asigurat prezenţa în playoff, pentru care se califică cele mai bune opt echipe din Conferinţa de Est şi cele mai bune opt din Conferinţa Vestului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport