Ştiri pe scurt: Fotbal - Liga I: Steaua - Dinamo 1-1

FC Steaua Bucureşti logo - wallpaper oficial.
FC Steaua Bucureşti logo - wallpaper oficial. (www.steauafc.com)

Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), sâmbătă, în eternul derby, jucat pe stadionul ''Steaua'', în etapa a 21-a a Ligii I de fotbal. Dinamo a deschis scorul prin Dragoş Grigore, din penalty (56), Steaua egalând pe final, prin Claudiu Keşeru (88).

* FC Botoşani a învins pe FC Braşov cu scorul de 2-1 (1-1), duminică, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 21-a a Ligii I de fotbal.

* ACS Poli Timişoara a terminat la egalitate cu Săgeata Năvodari, 1-1 (0-1), sâmbătă, pe stadionul ''Dan Păltinişanu'', într-un meci din etapa a 21-a a Ligii I de fotbal. Oaspeţii au deschis scorul în prelungirile primei reprize, prin Cristian Munteanu (45 1), dar Poli a egalat în debutul părţii secunde, prin Alin Şeroni (56).

* Opt jucători de la clubul de fotbal Steaua Bucureşti au fost convocaţi la loturile naţionale, după cum informează site-ul oficial al clubului. Ciprian Tătăruşanu, Florin Gardoş, Mihai Pintilii, Cristian Tănase şi Alexandru Chipciu au fost selecţionaţi pentru jocul amical România — Argentina. Pe de altă parte, Lukasz Szukala a fost convocat pentru meciul Poloniei cu Scotia. Daniel Georgievski face parte din lotul Macedoniei pentru partida cu Letonia, în timp ce Fernando Varela a fost chemat la echipa naţionala a Capului Verde pentru un joc împotriva Luxemburgului.

* Naţionala de polo pe apă a României s-a calificat la Campionatul European 2014, sâmbătă seara, în urma unei victorii cu 18-8 (3-5, 3-1, 5-1, 7-1) în faţa Marii Britanii, la Sunderland, în manşa a doua a barajului pentru turneul final din Ungaria. Tricolorii, care câştigaseră primul meci cu 18-7, s-au desprins în partea a doua a meciului, când valoarea superioară şi-a spus cuvântul în faţa unei formaţii antrenate de fostul internaţional român Andrei Iosep.

* Scrimera Ana-Maria Brânză, campioana europeană en titre, a ocupat locul al treilea în concursul de spadă de la Saint-Maur (Franţa), etapă din Cupa Mondială, după ce a fost învinsă în semifinale de chinezoaica Anqi Xu, cu 7-6.

* Liderul Seriei I a ligii secunde de fotbal, Rapid Bucureşti, a debutat cu dreptul în sezonul de primăvară, graţie victoriei cu scorul de 2-1 reuşite, sâmbătă, în deplasare, cu SC Bacău, în etapa a 17-a. Rapid a deschis scorul în finalul primei reprize, în urma unui autogol, gazdele au egalat în min. 55 prin Şchiopu, dar Mădălin Martin a marcat din nou pentru giuleşteni (79). SC Bacău a irosit un penalty în min. 83, portarul Drăghia apărând şutul lui Ungureanu.

* Boxerul român Ronald Gavril l-a învins prin KO tehnic în repriza a treia pe americanul Cameron Allen, vineri seara, într-un meci programat pe durata a opt reprize la categoria supermijlocie, în cadrul unei gale organizate la Turning Stone Resort & Casino din Verona (New York). Gavril (27 ani) are 8 meciuri câştigate din tot atâtea disputate la profesionişti (6 prin KO).

* Japoneza Sara Takanashi, 17 ani, a câştigat, duminică, la Râşnov, a doua etapă de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile organizată în România. Sportiva niponă se impusese şi în etapa de sâmbătă de la Râşnov. În etapa de duminică, a 16-a din Cupa Mondială, Sara Takanashi s-a impus după două manşe cu 230,4 puncte (sărituri de 85 m şi 93,5 m). Locul doi a revenit unei sportive din SUA, Jesica Jerome, cu 220 puncte (89 m 90,5 m). Pe poziţia a treia s-a clasat italianca Evelyn Însam, cu 221,3 puncte (93 m 86 m).

* România va fi reprezentată de şapte şahişti la Campionatul European individual, care va avea loc în Armenia, în perioada 2-15 martie 2014. Din România sunt prezenţi Vlad-Cristian Jianu, Constantin Lupulescu, Vladislav Nevednichy, Mircea-Emilian Pârligras, Irina Bulmaga, Bogdan-Daniel Deac şi Şerban Porfireanu.

* Echipa feminină de spadă a României a ocupat doar locul 5, duminică, în concursul de Cupă Mondială de la Saint-Maur (Franţa). Echipa României, condusă de campioana europeană la individual Ana-Maria Brânză, alături de care au mai evoluat Simona Pop, Maria Udrea şi Ana Maria Constantin, a trecut în optimi de Elveţia, cu 45-21, fiind învinsă în sferturi de Suedia cu 42-40. În turneul pentru locurile 5-8, tricolorele au învins echipele Franţei (32-31) şi Chinei (28-27). Estonia şi Suedia îşi vor disputa finala competiţiei.

* Constantin Cioti (CSM Buzău) şi Camelia Poştoacă (CS Pristavu Câmpulung Muscel) au cucerit titlurile naţionale la simplu, duminică, în Sala Sporturilor ''Romeo Iamandi'' din Buzău, care a găzduit Campionatele Naţionale Romstal la tenis de masă pentru seniori.

* Robert Ciobotaru şi Adelina Marin au câştigat probele individuale de simplu ale Cupei României "Li Ning" la badminton, competiţie găzduită de Sala Sporturilor din Izvorani. În finala de la simplu masculin, Robert Ciobotaru l-a învins la mare luptă pe Daniel Cojocaru cu 2-0 (21-18, 25-23). Adelina Marina a câştigat fără emoţii finala feminină, cu 2-0 (21-11, 21-11), disputată contra Cătălinei Simionescu.

* Arbitri ciprioţi au intrat vineri în grevă, provocând amânarea meciurilor din campionat, după un atentat cu bombă care a vizat un cavaler al fluierului. Maşina lui Leontios Trattos, arbitru internaţional care a condus meciuri la Cupa Mondială, ori în Europa League, a fost distrusă în noaptea de joi spre vineri, în faţa locuinţei sale de la periferia oraşului Nicosia.

* Elveţianul Bernard Challandes va deveni în luna martie noul selecţioner al echipei de fotbal a Armeniei, a anunţat, vineri, postul de radio RTS, din Ţara Cantoanelor, citat de AFP. Challandes va prelua funcţia joi, imediat după meciul amical dintre echipele Armeniei şi Rusiei, obiectivul său fiind calificarea naţionalei de la Erevan la turneul final al EURO 2016.

*Alergătorul etiopian Bâzu Worku a câştigat duminică Maratonul Lacului Biwa, din Japonia, precizează AFP.Învingătorul a fost cronometrat pe distanţa clasică de 42,195 km în 2 h 9 min 10 sec. Pe locul secund a sosit reprezentantul gazdelor, japonezul Satoru Sasaki, în 2 h 9 min 47 sec. Locul trei a fost ocupat de atletul kenyan Vincent Kipruto, învingător în ediţia din anul 2013 a competiţiei. El a oprit acele cronometrului la 2 h 9 min 54 sec.