Ştirea zilei: Orban, plângere penală pentru înaltă trădare pe numele premierului Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă s-a ales cu o plângere penală pe numele său pentru o serie de infracţiuni grave printre care şi cea de "înaltă trădare".
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă, premierul fiind acuzat de "înaltă trădare", potrivit unor surse ale ziarului "Adevărul".

Plângerea pe numele Vioricăi Dăncilă a fost depusă la Parchetul General.

Potrivit surselor citate, motivele plângerii penale ar fi: înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

HotNews relatează că şi preşedintele PSD Liviu Dragnea este vizat de plângerea liberalilor, social-democratul fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Liderul PNL a confirmat ulterior informaţia.

"Nu am putut să stau pasiv şi să mă fac că nu văd cum România e făcută praf de un clan de pigmei. Ceea ce se întâmplă riscă să pună în pericol interesele fundamentale ale ţării", a declarat Orban. (detalii aici)

Reamintim că Hari Bucur Marcu, expert în securitate naţională, a opinat recent că preşedintele Iohannis ar putea să o suspende din funcţie pe Viorica Dăncilă dacă va fi demarată o anchetă penală pornind de la suspiciuni de înaltă trădare.

Astfel, potrivit expertului, când un membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării - cazul Vioricăi Dăncilă, care este vice-preşedintele CSAT - intră în legătură cu o putere străină, fără să aibă mandat să facă asta de la Preşedintele României, pe probleme de politică externă şi de apărare naţională, ignorând sau negând chiar statutul constituţional al preşedintelui, acel membru CSAT poate fi bănuit de tentativă de suprimare a unităţii statului, prin negarea rolului Preşedintelui României, adică prin subminare politică. Ori, exact acest lucru l-a făcut premierul Dăncilă mergând în Israel fără a avea mandat din partea lui Iohannis. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne