Ştiaţi că regina Elisabeta a II-a este proprietara ... unui McDonald's?

De când s-a răspândit vestea, turiştii merg special până la Banbury să mănânce la McDonald's.
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (Chris Jackson / Getty Images)

Verificând lista celor mai bogaţi oameni din lume, ne imaginăm că nu există nimic imposibil pentru buzunarele lor. Totuşi, în ciuda bogăţiilor, ei nu ajung la nivelul privilegiilor reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Suverana este "proprietara" prin lege a lebedelor de pe râul Tamisa şi a balenelor şi delfinilor care se află în apropierea ţărmului coastei britanice.

În afară de avantajele legale, moştenitoarea lui George al VI-lea are multe proprietăţi şi domenii care fac parte din Crown Estate: hoteluri de lux, castele şi domenii importante, cum ar fi Regent Street, una dintre cele mai exclusiviste străzi din Londra. Dar nu totul este de lux. Regina Elisabeta a II-a deţine, de asemenea, şi un McDonald's.


Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a (Hulton Archive)

Situat în Banbury (Oxfordshire), la 120 de kilometri de Palatul Buckingham, acest local de tip fast food este singurul construit pe proprietatea Coroanei britanice din 2015.


McDonald's, Banbury (Oxfordshire)
McDonald's, Banbury (Oxfordshire) (Google)

De când s-a aflat că terenul era deţinut de Coroană, mulţi cetăţeni britanici s-au deplasat la Banbury să mănânce la McDonald's. Dar acesta nu este primul, ci cu aproximativ zece ani în urmă, Crown Estate avea pe domeniile sale un drive through (mai bine cunoscut sub numele de McAuto) al lanţului american McDonald's.

Profiturile generate în diferitele zone controlate de Crown Estate sunt vărsate direct în contul Trezoreriei Coroanei, care a fost creată printr-o lege a Parlamentului. Conform publicaţiei Mirror, se estimează că, în anul 2016, în cuferele trezoreriei a intrat cifra record de 328,8 milioane sterline.

În afară de aceste proprietăţi, personal, Regina are castele şi terenuri cum ar fi Sandringham House sau Castelul Balmoral, care au fost moştenite de la tatăl său, George al VI-lea, care le-a cumpărat personal.

Mai multe informaţii: Mirror: The Queen actually owns a McDonald's branch - and it's not in Buckingham Palace