UPDATE: Stelian Tănase, tentativă de Uselizare a TVR?

Stelian Tănase
Stelian Tănase (Epoch Times România)

UPDATE: Stelian Tănase a fost confirmat în funcţia de preşedinte-director general interimar al TVR, la vot, în Parlamentul României, după ce fusese avizat favorabil de comisiile de cultură. S-au înregistrat 405 de voturi pentru şi 2 împotrivă.

***

UPDATE: Comisiile reunite pentru cultură l-au avizat pe scriitorul Stelian Tănase pentru funcţia de director interimar al TVR cu unanimitate de voturi.

* * *

PNL se va mobiliza in corpore pentru votarea lui Stelian Tănase ca director interimar TVR. Liderul partidului, Crin Antonescu, a declarat, joi, că la şedinţa Parlamentului de vineri, în cadrul căreia va fi votată numirea lui Tănase în fruntea TVR vor fi prezenţi 145 de parlamentari PNL din totalul de 150.

"Cred că va fi cvorum, pentru că altfel ar fi un nou moment jenant", a declarat preşedintele PNL, rememorând momentul votării lui Rareş Bogdan, primă propunere a PNL, nevalidat ca urmare a boicotării votului de către PSD, partid ai cărui deputaţi au ieşit din sală înainte de vot.

Un astfel de "moment jenant", se pare că nu va mai avea însă loc. Conform surselor din presă, premierul Ponta agrează numirea în fruntea TVR-ului a lui Stelian Tănase.

Mândru de nominalizarea lui Tănase, Antonescu a declarat că acesta este "categoric un liberal" , însă unul care "nu poate fi bănuit a fi un apropiat sau un client al PNL" şi şi-a exprimat şi speranţa că nominalizarea acestuia va fi agreată şi (votată) şi de opoziţie.

Parlamentarii se vor reuni în şedinţă comună vineri la ora 12.00, la 11.00 fiind convocate Comisiile de cultură. Pentru a se întruni cvorumul, este necesar ca minimum 291 de parlamentari să voteze.

Liberalul Stelian Tănase, tentativă de USL-izare a TVR

Într-un amplu reportaj publicat pe Contributors, Vladimir Tismăneanu atrage atenţia asupra pericolului "uselizarii" Televiziunii Române, odată cu numirea în fruntea ei a lui Stelian Tănase, pe care îl numeşte "un intelectual organic al USL". Sub conducerea sa, TVR va deveni o " reîncarnare a Agitpropului, secţia de agitaţie şi propaganda a regimului pontocratic". Dealtfel, Stelian Tănase însuşi scria în urmă cu doua zile, pe propriul blog: “Cine va conduce TVR în 2014 va trebui să sprijine activ campaniile electorale ale USL la europarlamentarele din mai şi prezidenţialele din decembrie.”

Stelian Tănase, fost student la filosofie în anii 70, fost protestatar în toamna anului 1989, autor de romane, scenarii de filme, cărţi despre revoluţii, elite şi societate a fost, la începutul anilor 90, una din vocile importante ale societăţii civile recapitulează Tismăneanu parcursul ideologic şi profesional al potenţialului viitor director TVR.

Tănase a fost primul redactor-şef al revistei “22″ şi membru fondator al GDS. A jucat un rol notabil în formarea Partidului Alianţei Civice. Ulterior, Tănase a intrat în conflict cu N. Manolescu, a părăsit PAC, a trecut la liberali şi s-a apropiat de grupul Patriciu-Tăriceanu.

În acest ani, atrage atenţia Tismăneanu, "Stelian Tănase s-a metamorfozat într-un jurnalist ataşat direcţiei useliste, asociat cu trusturile de presă, în primul rând cel al lui Sorin-Ovidiu Vantu, în eforturi prea puţin favorabile statului de drept.

Stelian Tănase este unul dintre intelectualii care, la cererea USL, a semnat în 2012 scrisoarea către Uniunea Europeană, când a avut loc puci-ul USL-ist pentru demiterea lui Traian Băsescu. "În răspăr cu evidenţele flagrante", semnatarii scrisorii "susţineau ca totul era OK în România, că nu avusese loc niciun fel de tentativa de lovitura de stat."

USL încearcă, prin numirea lui Tănase, să realizeze un monopol asupra comunicaţiilor de masă, preluând controlul asupra TVR-ului. Istoria se repetă, ceea ce încearcă să facă acum USL-ul este exact ce a făcut FSN-ul acum 24 de ani când şi-a însuşit revoluţia şi a transformat TVR-ul în "statul major al marilor manipulări."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne