Stelian Tănase susţinut pentru şefia TVR. Politicul pregăteşte şi alte numiri în instituţii publice de stat

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Contestatul preşedinte - director general al TVR, Stelian Tănase va fi susţinut de PSD în funcţie. Premierul Victor Ponta a declarat luni că în iunie Parlamentul va vota noul Consiliu de Administraţie al Radioului public (SRR), preşedintele - director general al TVR şi o treime din membrii conducerii Curţii de Conturi şi a reconfirmat că Stelian Tănase, a cărui demisie este cerută insistent de parte din salariaţii instituţiei, va fi susţinut şi votat pentru funcţia de preşedinte - director general al TVR.

În ceea ce priveşte celelalte instituţii, funcţiile din aceste structuri vor fi împărţite conform procedurilor parlamentare, a explicat Ponta:

"Cred că sunt o treime din membrii conducerii Curţii de Conturi. Radioul, de asemenea, are nevoie de un nou CA. În cursul lunii iunie, probabil în 2-3 săptămâni, maxim, avem de dat votul pentru boardul BNR, pentru şase membri ai Curţii de Conturi, pentru CA al Radio şi preşedintele TVR", a declarat premierul.

Contactat, vineri, de Mediafax, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media din Senat, senatorul PSD Georgică Severin, a declarat că a înaintat deja o scrisoare către Biroul Permanent prin care a solicitat declanşarea procedurilor pentru numirea unei noi conduceri a Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

Consiliul de Administraţie al Radioului Public este compus din 13 persoane, dintre care una îndeplineşte funcţia de preşedinte. Preşedintele Consiliului de Administraţie este şi directorul general al instituţiei. Conform Legii 41, privind organizarea şi funcţionarea SRR, membrii CA sunt numiţi de Parlament, prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în şedinţa comună a celor două Camere, pentru un mandat de 4 ani.

Actualmente, SRR este condusă de Ovidiu Miculescu, numit în funcţie de PSD şi susţinut puternic, conform unor surse din presa, de Victor Ponta personal. Conform jurnalistului de investigaţii Dan Badea, Ovidiu Miculescu a fost adjunctul lui Victor Ponta la FUNDAŢIA SECOLUL XXI, condusă de Victor Ponta (preşedinte) şi Ovidiu Miculescu (vicepreşedinte) – acţionar majoritar la Radio 21.

Soţia lui Ovidiu Miculescu este Simona Miculescu, ambasadorul României la ONU, a cărei carieră a fost propulsată în anii 2000-2004 de părintele PSD-ului, Ion Iliescu, perioadă, în care actualul director al SRR Ovidiu era în serviciul lui Adrian Năstase, atotputernicul lider PSD.

În ceea ce priveşte reconfirmarea în funcţie a lui Stelian Tănase, actualul manager al TVR-ului este puternic contestat de angajaţi, care-l acuză de lipsă de strategie managerială, dispreţ faţă de angajaţi şi cheltuire fără discernământ a banului public. De asemenea, Stelian Tănase este cel care, într-un dialog purtat cu Sorin Ovidiu Vîntu în 2009, îi numea pe românii care se uită la televizor, Grivei.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne