Stelian Tănase: "Blocarea conturilor TVR, o revanşă a lui Victor Ponta"

Stelian Tănase
Stelian Tănase (Epoch Times România)

La două zile după ce conturile TVR au fost blocate, şeful instituţiei, Stelian Tănase, a declarat pentru Mediafax că Guvernul este vinovat de situaţia televiziunii, iar blocarea conturilor de către ANAF este "o revanşă" pe care şi-a luat-o Victor Ponta.

Reamintim că luni ANAF a blocat conturile operaţionale ale televiziunii naţionale. Potrivit digi24, motivul blocării conturilor ar fi datoriile pe care le are SRTv la bugetul de stat şi faptul că sub conducerea lui Stelian Tănase, instituţia nu ar mai fi respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis eşalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioadă de şapte ani. Stelian Tănase susţine însă că nu se consideră vinovat de actuala situaţie a TVR iar de vină pentru dezastru, este Guvernul.

"Guvernul este vinovat de această situaţie. Şi mai multe guverne la rând, nu numai Guvernul Ponta. În zece ani, s-au luat numai măsuri împotriva televiziunii, care au ruinat televiziunea. Dacă vă uitaţi la bilanţul nostru pe anul trecut, el este pe plus. Am făcut economii de 25%. Dar nu se poate cu taxa (taxa TV, n.r.) pe care-o avem, cu TVA-ul pe care-l plătim, cel mai mare din Europa, să avem un cash flow suficient să plătim datoriile istorice. (...) Guvernul este vinovat şi guvernele care, de zece ani încoace, iau măsuri împotriva televiziunii şi au ruinat-o din punct de vedere financiar", a declarat Stelian Tănase.

Cât despre faptul că premierul Ponta a declarat că nu poate să facă nimic în cazul TVR, pentru că nu a fost respectat Memorandumul din 2012 şi SRTv nu a plătit datoriile, aşa cum se angajase, Stelian Tănase a precizat că "domnul Ponta nu ştie despre ce vorbeşte" şi a opinat că ce se întâmplă este o "revanşă."

"De mult Ponta e clientul meu (...) Da. A vrut să-şi ia o revanşă. Mi-a arătat pisica", a spus Tănase, întrebat dacă este de părere că măsura de blocare a conturilor TVR e un fel de răzbunare, având în vedere că, recent, Stelian Tănase a scris pe blogul său un editorial în care îl critică pe Victor Ponta, Tănase a confirmat, precizând că a scris mai multe editoriale despre premier.

De asemenea, Stelian Tănase, a cărui demisie a fost cerută insistent şi în repetate rânduri de subordonaţii săi, a declarat că nu se pune problema să demisioneze de la conducerea TVR, în ciuda faptului că mai multe persoane, inclusiv Claudiu Brînzan şi Adrian Bădescu, membri ai Consiliului de Administraţie al SRTv, susţinuţi de PSD, respectiv de Guvern, precum şi jurnalistul Moise Guran, i-au cerut demisia, având în vedere situaţia actuală.

"Din prima zi în care am venit în TVR mi s-a cerut demisia. Am fost primit cu foarte multă ostilitate. Bănuiesc că motivul este că am venit cu ideea să fac reforme. Deci nu se pune problema să-mi dau demisia, pentru că sunt şi foarte susţinut de către alţii. Din acest motiv", a declarat Tănase.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne