Stelian Negrea îi dă lui Dan Voiculescu ocazia de a-l premia

Al 50-lea Congres AEJ (Association of European Journalists), Offida (Italia), 25 - 28 octombrie 2012. Stelian Negrea pledând pentru cauza jurnalismului în România.
Al 50-lea Congres AEJ (Association of European Journalists), Offida (Italia), 25 - 28 octombrie 2012. Stelian Negrea pledând pentru cauza jurnalismului în România. (Epoch Times România)

Jurnalistul Stelian Negrea şi-a anunţat intenţia de a participa la concursul "Libertatea Presei pentru Curaj", organizat la iniţiativa lui Dan Voiculescu, patronul Antenelor aflat în spatele gratiilor pentru următorii 10 ani, cu un subiect legat de practicile ilegale din trustul fondatorului USL.

"Subiectul cu care merg în acest concurs este cel despre dezvăluirile mele din 2011 legate de şantajul din acest trust media la adresa oponenţilor politici şi a firmelor cu care nu aveau încheiate contracte de publicitate şi contractele ticăloase pe care acesta le impunea jurnaliştilor pentru a nu crâcni la comenzile sale", scrie Negrea într-un articol publicat pe voxpublica.

"Cred că m-aş putea califica în finală şi de ce nu chiar să câştig cei 50.000 de lei puşi la bătaie astfel având ocazia să-mi acopăr o parte din cei 100.000 de euro pe care trustul lui Voiculescu Dan mi-i cere în instanţele de judecată, deşi am câştigat până acum toate procesele. Totuşi eventuala câştigare a acestui premiu, pentru care am trimis deja cererea de participare, ar putea constitui o reparaţie târzie pentru hărţuirea la care m-a supus Voiculescu Dan, şi s-ar putea constitui într-un buget consistent pentru anchetele unui jurnalist freelancer de investigaţii", adaugă jurnalistul.

Reamintim că Stelian Negrea a fost dat în judecată după ce a făcut publice practicile trustului lui Dan Voiculescu. Mogulul i-a cerut lui Negrea, care a ocupat timp de două luni funcţia de şef al Departamentului de Investigaţii al trustului, 100.000 de euro daune.

Având în vedere că Voiculescu susţine că a înfiinţat acest concurs pentru că jurnaliştii "care nu ţin seama de piedici, pun binele obştii înaintea interesului personal şi astfel ajută media să-şi păstreze rolul de observator obiectiv al cetăţii merită încurajaţi şi premiaţi", Stelian Negrea s-a decis să intre în concurs, oferindu-i astfel fondatorului Antenelor o "ocazie" de a arăta că premiul este "pe bune" şi nu o stratagemă de PR.

"Vă ofer deci o ocazie să nu întăriţi vocile probabil răutăcioase, care susţin că un astfel de premiu nu este decât o altă făcătură obişnuită pusă la cale în vastul dumneavoastră imperiu media doar pentru a va scoate victimă şi a mai înmuia nişte inimi de bunicuţe neştiutoare de modul murdar cum se duce politică pe la Bucureşti unde 'câinele de pază al democraţiei' se gudură în poala unor politicieni", mai scrie Stelian Negrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne