Stelian Ion: Moţiunea e urgentă. PSD ştie să atragă parlamentari. Dacă nu vin cu bani în sacoşe, vin cu contracte

Stelian Ion
Stelian Ion

Liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, a reiterat, marţi, în cadrul unor declaraţii de presă, necesitatea urgentării depunerii moţiunii de cenzură, argumentând că, cu cât trec mai multe zile, cu atât scad şansele ca demersul anti-Dăncilă să aibă succes în Parlament.

Stelian Ion a precizat în acest context că PSD dispune de metode infailibile pe care le “stăpâneşte foarte bine” în încercarea de a atrage de partea sa parlamentari dornici “să îşi umple buzunarele”. Deşi nu are dovezi, bănuieşte că social-democraţii “vin cu bani în sacoşe”, iar dacă nu este vorba de “bani în sacoşe”, PSD-ul foloseşte oferte de nerefuzat, precum “contracte foarte bănoase pe termene foarte lungi”.

Întrebat de presă dacă, în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, au mai refăcut calculele şi dacă el crede că cifra de 241 de voturi despre care vorbea Ludovic Orban ar fi una realistă, Stelian Ion a răspuns:

"Eu cred că cifra este volatilă şi pe măsură ce trece timpul eu cred că ar putea scădea şansele moţiunii. Deci de aceea am spus că trebuie să o depunem cât mai rapid pentru a se şi exprima voturile acelea, pentru că PSD-ul vine cu un mecanism faţă de care…, irezistibil pentru mulţi parlamentari. Dacă nu vin cu bani în sacoşe, pentru că nu am dovezi în acest sens, chiar dacă aş avea bănuieli nu aş putea dovedi în niciun fel, în schimb ar putea veni, şi am auzit lucrul ăsta, cu altfel de propuneri de avantaje: contracte foarte bănoase pe termene foarte lungi. Există metode pe care PSD-ul le stăpâneşte foarte bine, de a atrage parlamentari care îşi doresc să îşi umple buzunarele proprii în acest scop. Aşa că e sănătos să tranşăm foarte rapid cum stau lucrurile şi să dovedim cu toţii că, într-adevăr, PSD-ul nu mai are majoritate. Pro România nu îi susţine, ALDE – cel puţin mulţi afirmă că nu îi mai susţin şi chipurile ALDE a ieşit de la guvernare: să vedem lucrul ăsta că se întâmplă efectiv în Parlament”.