Stelian Ion: "Îndrăzniţi să credeţi că vor fura şi pielea de pe voi!"

Dorinţa lui Liviu Dragnea de a ieşi rapid cu o lege a achiziţiilor marca PSD reflectă dorinţa acestuia de a putea atribui mai uşor contractele pe bani publici prietenilor şi interpuşilor, susţine Stelian Ion.
Stelian Ion
Stelian Ion (Mihut Savu / Epoch Times)

PSD se pregăteşte să fure şi pielea de pe români, avertizează deputatul USR Stelian Ion, în contextul în care liderul PSD Liviu Dragnea a transmis ieri că social-democraţii vor constitui un grup de lucru care "va sta un weekend" şi va elabora o nouă lege a achiziţiilor publice. Motivul acestei nevoi grabnice a social-democraţilor de a veni rapid cu un act normativ ar fi dorinţa deblocării investiţiilor, a susţinut Dragnea, stârnind indignarea deputatului USR.

"Tovarăşul L.D., condamnat penal prin hotărâre judecătorească definitivă, tocmai ne-a avertizat că LEGEA ACHIZIŢIILOR PUBLICE va fi masacrată în perioada imediat următoare astfel încât "să se poată da drumul la proiecte".

Miza reală a PSD este însă aceea de "simplificare" a procedurilor pentru a putea atribui mai uşor contractele pe bani publici prietenilor şi interpuşilor.

În următoarele două săptămâni vom vedea cât de adânc se va putea băga mâna în vistieria statului şi a administraţiilor locale fără a putea fi opriţi de justiţie. Cel mai probabil până la umăr...

Proiectele se blochează de cele mai multe ori pentru că ele sunt date cu dedicaţie firmelor prietene, iar justiţia anulează aceste licitaţii.

Situaţia aceasta a devenit de netolerat pentru PSD. În loc să respecte legea şi să organizeze nişte licitaţii corecte, puterea vrea să modifice legea astfel încât să se poată fura mai uşor.

Îndrăzniţi să credeţi că vor fura şi pielea de pe voi!", scrie, pe Facebook, Stelian Ion.

Reamintim că luni Liviu Dragnea a precizat că în şedinţa CExN s-a discutat despre legea achiziţiilor publice, aceasta (re)devenind una dintre priorităţile partidului.

„Astăzi am discutat despre programul de guvernare. Colegii au făcut deja câteva propuneri, urmează ca în perioada următoare să trimită propuneri la doamna Viorica Dăncilă şi la echipa cu care lucrează la programul de guvernare. (...) De exemplu, am discutat despre Legea achiziţiilor publice şi am stabilit - am propus şi am fost de acord - să se formeze rapid un grup de lucru din partea noastră, autorităţi locale, specialişti din ministere, Agenţia Naţională de Achiziţii Publice şi, în maxim două săptămâni, să se întâlnească, să stea un week-end şi să iasă cu o propunere de lege a achiziţiilor publice care să simplifice procedurile şi să degajeze toate aceste piedici care sunt de ani de zile în România şi care blochează investiţiile", a declarat Dragnea citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne