Stelian Ion, discurs dur: Modificări abominabile! Nu scapă doar Dragnea şi Tăriceanu, ci şi mulţi infractori periculoşi

Stelian Ion
Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion a acuzat miercuri, în plenul Parlamentului, la dezbaterile pe Codurile penale, că atacul PSD-ALDE împotriva justiţiei, împotriva oamenilor corecţi din această ţară şi în favoarea infractorilor a ajuns astăzi la paroxism.

"În primul rând invoc o încălcare de procedură flagrantă care nu este prima de această natură. S-a încălcat art.69 alin.2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, în sensul în care raportul care este supus astăzi dezbaterii ar fi trebuit să ne fie pus la dispoziţie cu cel puţin 3 zile înainte. Am avut acest raport cu câteva minute înainte de începerea acestei şedinţe, ceea ce este inadmisibil. Dacă se va ajunge la vot şi acest proiect de lege, vom invoca acest aspect într-un atac la Curtea Constituţională. Astăzi, atacul PSD-ALDE împotriva justiţiei, împotriva oamenilor corecţi din această ţară şi în favoarea infractorilor a ajuns la paroxism. De la OUG 13/2017 şi până în prezent s-au făcut foarte multe încercări de modificare a legislaţiei penale, toate în favoarea infractorilor. Ar trebui să spunem foarte clar că puterea actuală PSD-ALDE induce în eroare votanţii, minte pur şi simplu când spune că aceste modificări sunt cerute de CCR şi de directivele UE. Nimic mai fals, majoritatea articolelor din aceste modificări la CP şi CPP nu sunt cerute nici de CCR, nici de directivele europene, sunt introduse de către dvs. pentru a vă favoriza şeful de partid, sau şefii de partid, pentru că nu doar dl Dragnea este favorizat ci şi dl Tăriceanu. Şi pentru a favoriza mulţi alţi baroni locali, în primul rând", a declarat Stelian Ion.

În al doilea rând, deputatul a opinat că este foarte grav că pe lângă aceştia, vor scăpa de urmărire penală, de rigorile legii, mulţi alţi infractori care nu au legătură neapărat cu corupţia. Este vorba despre infracţiuni grave: violenţă, trafic de droguri, viol, tâlhărie, toate nenorocirile adunate în Codul penal sunt vizate de aceste modificări iar infractorii aceştia sunt avantajaţi cu toţii.

"Comisia Europeană ne-a solicitat în cadrul MCV să nu dăm curs acestor modificări şi să reluăm procedura parlamentară. De asemenea, Comisia de la Veneţia a avut puncte de vedere foarte clare în sensul în care a dat un aviz negativ pentru multe dintre aceste propuneri. Este foarte important să spunem că de la PSD-ALDE nu mai aşteptăm nicio schimbare de vot, pentru că în ciuda votului primit de la cetăţeni în 2016, în ciuda faptului că în programul de guvernare nu se regăseau aceste atacuri abominabile la adresa luptei împotriva corupţiei, PSD-ALDE şi-au încălcat acest vot şi iau numai măsuri în favoarea infractorilor. Avem însă o solicitare către colegii noştri din UDMR, colegi cu instruire, colegi care ştiu cu siguranţă despre ce este vorba, au citit aceste proiecte şi ştiu că ele sunt în favoarea infractorilor, vă rugăm să nu fiţi complici şi să nu votaţi aceste modificări aşa cum aţi făcut în mod corect şi anul trecut. CCR nu ne obligă să facem aceste modificări", a precizat Stelian Ion.

Mai mult decât atât, liderul USR le-a solicitat colegilor de la minorităţile naţionale, celor care reprezintă comunităţile evreieşti, turco-tătare, celor care reprezintă minoritatea bulgară, a macedonenilor, a sârbilor, a slovacilor, a slovenilor, a albanezilor, toţi ceilalţi colegi de la minorităţi, să nu voteze acest proiect de lege "pentru că, pe lângă faptul că favorizează infractorii periculoşi, practic constituie un atac la adresa statului de drept şi nu credem că v-au votat comunităţile dvs. etnice pentru a susţine infractorii în Parlamentul României, ci pentru a susţine oamenii cinstiţi, lupta împotriva corupţiei şi pentru a veni cu proiecte în sprijinul românilor".

"Codul de Procedură Penală conţine foarte multe articole care îl opresc pe procuror să îşi facă anchetele. Este vorba despre faptul că, spre exemplu, martorul ameninţat va putea fi mai greu de protejat, de faptul că livrările supravegheate care reprezintă o tehnică folosită de foarte multe ori în cercetarea infracţiunilor de trafic de droguri nu vor mai putea fi făcute de către procurori în condiţiile lesnicioase pe care le oferă Codul actual; este vorba de faptul că întreaga anchetă e pusă la picioarele suspectului, i se oferă întregul material probator încă de la începutul anchetei acesteia, se dă posibilitatea de subminare a tuturor anchetelor penale. Nu fiţi părtaşi! Vă rugăm foarte mult pe toţi deputaţii din acest Parlament, nu fiţi părtaşi la aceste abominabile modificări legislative care sunt doar în favoarea infractorilor", a conchis Stelian Ion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne