Stelian Ion, despre noul proiect USR: Infractorii trebuie să îşi piardă averile dobândite prin infracţiuni

Stelian Ion
Stelian Ion (Epoch Times România)

Deputatul USR Stelian Ion a ţinut să sublinieze, via Facebook, importanţa proiectului de lege iniţiat de USR care facilitează confiscarea extinsă a averilor dobândite prin infracţiuni.

"Recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracţiuni este esenţială pentru orice stat de drept şi pentru o justiţie completă, înfăptuită până la capăt. Sub acest aspect legislaţia noastră este şchioapă. De aceea, împreună cu colegii din USR, am redactat şi depus la Senat o propunere legislativă care facilitează confiscarea extinsă. Deşi trebuia să efectuăm aceste modificări de punere în acord a legislaţiei noastre penale cu Directiva 2014/42/CE până în octombrie 2015, iată că au trecut aproape 5 ani şi acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce a generat deschiderea procedurii de infringement faţă de România", a afirmat Stelian Ion.

Liderul USR a atras atenţia că au mai existat astfel de proiecte, unele iniţiate chiar de Guvern, dar ele au fost ţinute prin sertarele Parlamentului, în special de Comisia Iordache.

"Mai mult, proiectul forţat de Dragnea, votat în Parlament şi picat, în cele din urmă, la Curtea Constituţională era chiar contrar acestei directive şi restrângea posibilitatea dispunerii măsurii de siguranţă a confiscării extinse. Proiectul propus de USR ar oferi sistemului judiciar un instrument foarte eficient care să permită confiscarea extinsă în mult mai multe situaţii decât cele permise de legislaţia actuală. Nimeni nu este mai presus de lege, iar cei care săvârşesc infracţiuni trebuie să răspundă şi să îşi piardă averile dobândite ilicit", a precizat Stelian Ion.

În opinia deputatului, abia când se va realiza această reparaţie, putem vorbi despre înfăptuirea deplină a actului de justiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne