Stelian Ion: Dăncilă e considerată pe bună dreptate o analfabetă. Riscăm să pierdem preşedinţia Consiliului UE

"E posibil să nu mai avem nicio preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene şi să fim la coada Europei cu lanterna roşie", a avertizat deputatul Stelian Ion după incidentele violente din Piaţa Victoriei şi după scrisoarea trimisă de premierul Viorica Dăncilă şefilor de la Bruxelles.
Stelian Ion
Stelian Ion (Epoch Times România)

Am ajuns de râsul lumii din cauza premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui PSD Liviu Dragnea care e în spatele ei, o să fim lăsaţi la coada Europei şi e posibil să pierdem şi preşedinţia Consiliului UE, a tras un semnal de alarmă, într-un interviu acordat Epoch Times, deputatul USR Stelian Ion.

* * *

Reporter: Domnule Stelian Ion, ce aţi făcut? Daţi jos Guvernul prin violenţă? Vă acuză domnul Liviu Pop.

Stelian Ion: Prin strângerea de semnături pentru fără penali. E noaptea minţii pur şi simplu, dacă un senator în parlamentul României a ajuns să gândească în felul ăsta, că o iniţiativă cetăţenească absolut legitimă, normală, morală, corectă din toate punctele de vedere e o ameninţare, şi o percepe ca pe o violenţă. La adresa cui? La adresa lui Liviu Dragnea, la adresa cui? E grav, mai grav de atât cu greu se poate imagina. Dacă o chestiune de genul ăsta a atras gazarea întregii Pieţe, gazarea copiilor, lovirea noastră, da, e grav, mai grav de atât ce aşteaptă românii să se întâmple? Eu mă bucur foarte mult că românii nu s-au lăsat intimidaţi de aceste intervenţii, de aceste represiuni şi că vor protesta, pentru ceea ce consideră corect să protesteze în continuare.

Se anunţă o toamnă foarte trepidantă pentru că Tudorel Toader deja a anunţat că vrea să dea o ordonanţă prin care să modifice ceva de urgenţă la Codul de procedură penală, nu aşteaptă să se pronunţe Curtea Constituţională. Vor fi discuţii pe Codul Penal, Codul de procedură din nou. O luăm de la capăt iar şi iar - ca un disc zgâriat e această ţară care se învârte în jurul aceluiaşi subiect: Codul Penal şi Liviu Dragnea. E ceva..., e un coşmar din care nu mai ieşim.

Reporter: Cum aţi văzut scrisoarea Vioricăi Dăncilă pentru şefii Comisiei Europene, scrisoare care vine în contextul în care ne pregătim să preluăm preşedinţia Consiliului UE?

Stelian Ion: Ne face extrem de rău. După ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat eu nu mă mai ascund după cuvinte şi o să spun lucrurilor pe nume. Viorica Dăncilă este considerată, din punctul meu pe bună dreptate, de către oamenii cu o anumită pregătire, analfabetă. Pe lângă faptul că este analfabetă, a dovedit că este şi o pârâcioasă de grădiniţă, cu minciuni de doi bani, pe care le transmite către Bruxelles, crezând că cineva de acolo, la acel nivel, o să creadă sau o să dea ascultare unor asemenea baliverne, unor asemenea minciuni. Cum e posibil aşa ceva? Cum adică nu ştia pentru ce protestează oamenii din piaţă? Cum adică a fost justificată această represiune faţă de copii, bătrâni, invalizi şi cetăţeni paşnici? Cum adică avem stabilitate în ţară? Cum adică Iohannis şi USR-ul e de vină pentru că strânge semnături pentru iniţiativa „Fără penali”.

E ceva absolut inimaginabil, a dus nivelul discuţiei atât de jos încât da - grădiniţa este nivelul corect. Şi am ajuns de râsul lumii, şi din cauza ei şi a celor de teapa ei, şi din cauza lui Liviu Dragnea care e în spatele ei, o să râdă o Europă întreagă de noi şi o să fim lăsaţi la coadă, şi e posibil să nu mai avem – nu ştiu, spun – e posibil să nu mai avem nicio preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene şi să fim la coada Europei cu lanterna roşie. Deci am pierdut într-un an de zile, dar ce într-un an – pe data de 10 august acest an, am pierdut cred că atât cât câştigasem timp de 10-15 ani anterior, într-o singură zi. E foarte grav.

* * *

Reamintim că, în timp ce presa română şi străină vuiesc despre cum a dat Jandarmeria, pe 10 august, cu gaze, bastoane, pumni, picioare în cetăţenii strânşi în Piaţa Victoriei, premierul Viorica Dăncilă le-a trimis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans o scrisoare pentru a le transmite celor doi că jandarmeria a acţionat legal şi că preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel pentru continuarea protestelor.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, scenele de violenţă din Victoriei, documentate de numeroase mărturii şi înregistrări video n-au fost decât o intervenţie legitimă a Jandarmeriei de a opri încercarea de înlăturare pe cale violentă a guvernului. Totodată, Dăncilă îl acuză pe Iohannis că nu şi-a îndeplinit atribuţiile constituţionale de mediator şi că, mai mult, a făcut apel la continuarea protestelor.

Mai multe detalii despre scrisoarea premierului aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne