Stelian Ion: Conţinutul scrisorii Vioricăi Dăncilă este nu doar penibil, ci şi periculos

Stelian Ion
Stelian Ion (Epoch Times România)

Scrisoarea prin care Viorica Dăncilă încearcă să-i convingă pe liderii Comisiei Europene că protestul din 10 august a fost o tentativă de răsturnare violentă a Guvernului şi că Iohannis este un incitator este o nou "dovadă că premierul este marioneta liderului PSD Liviu Dragnea”, susţine deputatul USR Stelian Ion, membru al comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor şi al celebrei comisii Iordache.

Nu în ultimul rând, Ion a mai opinat că documentul semnat de Dăncilă nu este doar „penibil”, ci şi „periculos”, singurul noroc fiind că acţiunile din Piaţa Victoriei se pot proba prin filmări.

„Dovedeşte încă o dată doamna Viorica Dăncilă că este o marionetă condusă de Liviu Dragnea. Nu are absolut nicio personalitate, când îi vedem imaginea, ar trebui să-l vedem pe Dragnea. E revoltător. Conţinutul scrisorii are un conţinut nu doar penibil, ci şi periculos. Prezintă nişte date în contradicţie cu tot ceea ce am văzut cu toţii. Din fericire, în această epocă totul se filmează şi se probează foarte uşor. Comisia Europeană ştie de ce se aflau oamenii acolo, a spus acum câteva zile. Replica Vioricăi Dăncilă e «nu ştiţi care e realitatea, ceea ce vă spunem noi e real, ceea ce vedeţi cu ochii dumneavoastră nu e real”, a explicat senatorul USR Stelian Ion.

Stelian Ion a ironizat şi reacţia senatorului PSD Liviu Pop care a susţinut că USR ar trebui să explice dacă membrii săi au fost printre cei care au atacat-o pe jandarmeriţa din mulţime şi a sugerat că USR a încercat să dea jos Guvernul prin violenţă, fapt "dovedit" de faptul că formaţiunea strânge semnături pentru iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice".

„Noi suntem acuzaţi în mod direct, nu voalat. Am îndrăznit să sprijinim o iniţiativă cetăţenească «Fără penali în funcţii publice». Şi prin această iniţiativă, aţi văzut ce a spus Liviu Pop, am încercat să răsturnăm Guvernul prin mijloace violente. Atâta minte au. Asta înţeleg ei din semnarea unor hârtii care cer schimbarea legislaţiei. Nu se vor face de râs doar în ţară cu aceste declaraţii, ci şi pe plan internaţional. Se vede la televizor, există imagini, oamenii ştiu ce s-a întâmplat aici”, a completat Stelian Ion.

Reamintim că în timp ce presa română şi străină vuiesc despre cum a dat Jandarmeria, pe 10 august, cu gaze, bastoane, pumni, picioare în cetăţenii strânşi în Piaţa Victoriei, premierul Viorica Dăncilă le-a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans o scrisoare pentru a le transmite celor doi că Jandarmeria a acţionat legal şi că Iohannis a făcut un apel pentru continuarea protestelor, informează jurnalistul Ovidiu Vanghele de la Centrul de Investigaţii Media

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne