Stejar secular monument al naturii, sacrificat de Primăria Sectorului 2 Bucureşti pentru o benzinărie

Stejar
Stejar (Eco-Civica)

Primăria Sectorului 2 şi Primăria Capitalei condamnă la moarte singurul stejar secular urban, monument al naturii, aflat pe strada Horei din Bucureşti, trage un semnal de alarmă Eco-Civica, ONG vârf de lance în lupta pentru salvarea spaţiilor verzi.

Potrivit Eco-Civica, Primăria Sectorului 2 a autorizat funcţionarea unei noi benzinării chiar pe rădăcinile stejarului secular, martor al Codrilor Vlăsiei.

Mai mult, Primăria Sectorului 2 a venit şi-a ciopârţit şi ramurile acestui monument. Aceste investiţii şi intervenţii au dus la uscarea a jumătate din falnicul stejar, acuză asociaţia.

"Preşedintele Fundaţiei Eco-Civica a făcut numeroase demersuri pentru salvarea arborelui monument, inclusiv pentru anularea autorizaţiei de funcţionare a benzinăriei, dar niciunei autorităţi nu i-a păsat.

În urmă cu 2 ani, arborele era într-o stare acceptabilă dar starea lui s-a deteriorat rapid, motivele fiind toaletarea şi benzinăria.

Probabil că numai instanţele de judecată vor mai putea impune protecţia monumentului dar până la o soluţie definitivă, ne e teamă că vom pierde unul din cele 3-4 monumente ale naturii din Bucureşti. Imaginile sunt grăitoare", mai transmite Eco-Civica.

Stejar
Stejar

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință