Steinmetz şi Silberstein rămân în arest patru zile. "Soros e de vină!"

Apărut în faţa instanţei în Israel, miliardarul Beny Steinmetz susţine că este o victimă a unui război politic declanşat de nimeni altul decât George Soros (inamicul lui Liviu Dragnea).
Omul de afaceri israelian Beny Steinmetz.
Omul de afaceri israelian Beny Steinmetz. (Captură Foto)

Controversatul afacerist Beny Steinmetz - reţinut luni împreună cu Tal Silberstein, consilier politic, şi alţi cinci oameni de afaceri - a apărut în faţa instanţei în Israel, unde a declarat că ancheta care îl vizează este un "război politic" finanţat de miliardarul George Soros, relatează Hotnews, care preia News.ro.

Potrivit lui Steinmetz - miliardarul din spatele afacerii Roşia Montană - întregul dosar împotriva sa are la bază declaraţia falsă a unei femei neidentificate.

Judecătorul care l-a audiat pe omul de afaceri a decis că atât el, cât şi Silberstein vor rămâne în arest încă patru zile.

Pe de altă parte, ofiţerul care conduce ancheta, Avshalom Ahrak, a pledat pentru reţinerea lui Steinmetz, explicând că afaceristul va interfera cu investigaţia dacă va fi eliberat din arest. "Acest bărbat ne-a dovedit, prin capacităţile sale de a interfera, că, dacă ar fi eliberat, ar putea lua măsuri care ar interfera cu investigaţia", a spus Ahrak.

Publicaţia Haaretz, citată de News.ro, a mai precizat că cei reţinuţi sunt suspectaţi de fals, de uz de fals, de spălare de bani, de abuz de încredere, de obstrucţionarea justiţiei, toate având legătură cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, într-un caz de corupţie, care implică zeci de milioane de dolari. Concret, Steinmetz şi asociatul sau ar fi plătit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-şi promova interesele de afaceri.

Remintim că Steinmetz şi Siberstein sunt judecaţi şi în România, pentru trafic de influenţă în cazul retrocedărilor ilegale de terenuri din Băneasa şi Snagov. Detaliile importante ale acestei afaceri au ieşit la lumină odată cu publicarea documentelor Panama Papers, conform RISE Project.

Mai mult, RISE a dezvăluit că Steinmetz a fost implicat şi în cazul RAFO Oneşti, rafinărie devalizată sistematic la începutul anilor 2000. Anul trecut, miliardarul a dat în judecată statul român şi cere daune de 4 miliarde de dolari pentru că nu a fost lăsat să exploateze aurul din Apuseni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne