Ştefănescu: Cioloş atinge noi culmi ale ipocriziei, lipsei de logică şi a slujirii absolute a Statului Paralel

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, s-a arătat încântat de modificările aduse Codului de procedură penală de colegii săi de partid şi a lansat un atac dur asupra celor care au îndrăznit să le critice.
Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (Epoch Times România)

Coaliţia PSD-ALDE a readus legalitatea şi normalitatea în Codul de procedură penală, a declarat marţi, pentru Agerpres, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

"Grupul securist din aşa-zisa opoziţie a devenit pur şi simplu isteric după modificările aduse Codului de procedură penală. Pentru ca să declari printre urlete şi injurii că modificările aduse de Parlament sunt bune numai pentru infractori reprezintă forma cea mai pură şi cea mai gravă a propagandei de tip bolşevic pe care aceste personaje o promovează de ceva timp în spaţiul public", a afirmat Ştefănescu.

Social-democratul l-a acuzat pe fostul premier Dacian Cioloş, "aliatul PNL+USL", că "atinge noi culmi ale ipocriziei, lipsei de logică şi a slujirii absolute a Statului Paralel".

"Mesajul său 'majoritatea PSD-ALDE a abuzat de drepturile oferite de democraţie, agresând Codul de procedură penală' se adaugă celor promovate de corul istericilor iubitori şi susţinători ai abuzurilor. Adică, tocmai tehnocratul preferat al lui Iohannis ţipă astăzi? Cel care, într-o singură noapte, fără dezbatere publică şi într-o manieră absolut obscură, a modificat prin ordonanţă de urgenţă nu mai puţin de 151 de articole ale Codului de procedură penală?", a precizat Codrin Ştefănescu.

Potrivit secretarului general adjunct al PSD, parlamentarii au readus legalitatea şi normalitatea în Codul de procedură penală, iar modificările adoptate răspund cerinţelor Curţii Constituţionale, CEDO şi directivelor europene.

"Majoritatea PSD-ALDE a asigurat o dezbatere transparentă, extrem de clară şi consistentă a Codului de procedură penală, respectând în integralitate procedura de adoptare. În noua sa variantă, Codul de procedură penală garantează respectarea tuturor drepturilor procesuale în conformitate cu rigorile europene în materie şi pune astfel capăt abuzurilor. Iar modificările adoptate răspund cerinţelor Curţii Constituţionale, CEDO şi directivelor europene, dar mai ales respectării drepturilor fundamentale ale omului. Şi cu asta am spus tot!", a conchis Codrin Ştefănescu.

Reamintim că noul Cod de procedură penală - varianta PSD-ALDE-UDMR - a fost adoptat luni seară, în jurul orei 22:00, cu 175 voturi "pentru", 78 "împotrivă" şi o abţinere, spre indignarea Opoziţiei care a avertizat că România va deveni un adevărat paradis al infractorilor. Detalii aici.