Ştefan Gligor: Este un context suspicios legat de PD şi modul cum a venit la primărie Silvia Radu

Deşi chişinăuienii au un nou primar interimar, aceştia nu trebuie să uite că Primăria Chişinău are multe dosare penale, iar persoanele care le deţin nu sunt libere în acţiuni, aşa cum nu este liber nici Nistor Grozavu, care a adus-o pe Silvia Radu la primărie.
Ştefan Gligor, directorulul de politici şi programe al Centrului de Politici şi Reforme
Ştefan Gligor, directorulul de politici şi programe al Centrului de Politici şi Reforme (facebook.com / Ştefan Gligor)

Directorul de politici şi programe al Centrului de Politici şi Reforme (CPR), Ştefan Gligor, bănuia încă din perioada campaniei prezidenţiale din 2016, când Silvia Radu a fost lansată pe postură de aşa-zis candidat independent, că ar putea exista un context legat de persoana acesteia şi Partidul Democrat „şi iată că abia acum, spre sfârşitul anului, ajungem să înţelegem care a fost miza”, făcând referire la fotoliul de primar interimar pe care aceasta îl ocupă în prezent.

„Eu cred că ei (cei din Partidul Democrat n.r.) sunt foarte sistematici în analiza şi planificarea evenimentelor şi aceste lucruri, dacă analizăm ultimul an, pot fi demonstrate în repetate rânduri. Acest partid este unul din puţinele partide care, de fapt, îşi organizează şi planifică activitatea utilizând toate resursele care îi stau astăzi la dispoziţie.

Altă întrebare este cu ce scop o face, în interesul cetăţeanului, sau în interesul propriului partid sau al persoanei care controlează acest partid, aceasta este o altă întrebare, dar cu certitudine este un context legat de PD şi modul de venire la primărie a dnei Radu, fiind unul mai mult decât suspicios totuşi”, a declarat expertul CPR în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Totodată, Gligor a ţinut să amintească de un proiect de lege care a fost foarte mult promovat de Partidul Liberal fiind chiar marele deziderat al liberalilor, întrucât au luptat pentru el foarte mult. În context, directorul de programe CPR a specificat că tot în acea perioadă, liberalii îi lăudau foarte mult pe democraţi, partenerii lor de coaliţie, care ulterior au susţinut acel proiect ajutându-i să-l adopte, „dar iată că acest proiect s-a dovedit a fi unul cumva fatal pentru controlul primăriei de către PL”.

„Ceea ce este interesant şi importat pentru cetăţeni este faptul că nu trebuie să uităm că Primăria municipiului Chişinău are o groază de dosare penale şi aceste persoane nu sunt libere în acţiuni, precum nu este liber în acţiuni nici dl Grozavu, pentru că figurează într-un dosar penal de amploare şi probabil această numire, oarecum i-a fost dictată. Nu văd cum dl Grozavu a ajuns la concluzia că doamna Radu trebuie să fie primar interimar. Nu văd de ce acest proces nu a fost unul public în momentul în care este unul sincer şi în interesul cetăţeanului şi este gândit pentru municipiul Chişinău”, a conchis Ştefan Gligor.