Ştefan Gligor: Coloana prezidenţială avea o viteză care depăşea cu mult limitele raţionalului

Ştefan Gligor i-a sugerat preşedintelui Dodon să-şi înveţe lecţia în urma accidentului în care a fost implicat, „să-şi modereze ego-ul şi să mai scadă din propria importanţă”.
Ştefan Gligor, directorulul de politici şi programe al Centrului de Politici şi Reforme
Ştefan Gligor, directorulul de politici şi programe al Centrului de Politici şi Reforme (facebook.com / Ştefan Gligor)

„Ieri eram pe traseul Leuşeni când coloana de maşini care-l transporta pe acest "cetăţean", care din motive necunoscute se crede extrem de important, a trecut pe lângă mine cu o viteză care depăşea cu mult limitele raţionalului”, a scris pe pagina sa de socializare directorul de programe al Centrului de Politici şi Reforme (CPR) Moldova, Ştefan Gligor în contextul accidentului rutier de duminică, cu implicarea coloanei oficiale a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Totodată, acesta a adăugat că în timp ce coloana de maşini se deplasa „bravul poliţist din escortă urla din răsputeri în microfon cu voce gravă şi plină de importanţă: "Traaageţi pe dreaaaptaaa!!!"”.

Expertul CPR a ţinut să mai specifice că acum aproximativ o lună în urmă, Touareg-ul „parcat în chiuvetă”, pe care cetăţenii l-au plătit din propriii bani, „deplasându-se pe centura Chişinăului şi considerând că nu am tras suficient în lateral a încercat să mă sperie făcând o manevră agresivă în direcţia mea încercând să mă împingă de pe carosabil”. Gligor a mai punctat că chiar a ignorat acel aşa-zis avertisment continuându-şi drumul respectând regulile de circulaţie rutieră.

Mai mult decât atât, Ştefan Gligor a specificat că cei care se deplasează des pe traseul Leuşeni se confruntă cu o mulţime de abuzuri de acest gen, viaţa fiindu-le pusă în pericol, practic zilnic, de acest „preşedinte”.

„Îi sugerez "cetăţeanului" să înveţe lecţia, să-şi respecte promisiunile electorale (din câte ţin minte a promis să renunţe la aceste excese), să-şi modereze ego-ul şi să mai scadă din propria importanţă. Iar lecţia pe care trebuie s-o înveţe este că în ţara asta orice cetăţean de rând este mai important şi preţios, or preşedintele este obligat să aibă grijă de cetăţeni şi nicidecum să le pună viaţa în pericol în fiecare zi”, a conchis Gligor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe