Steaua Astra Asigurări apune. Compania a intrat în faliment

Cândva una dintre cele mai cunoscute firme de asigurări, ASTRA este astăzi, oficial, falită.
Curtea de Apel Bucureşti şi Judecătoria sector 1
Curtea de Apel Bucureşti şi Judecătoria sector 1 (Epoch Times România)

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au hotărât definitiv, vineri, intrarea în faliment a companiei de asigurări Astra, relatează Mediafax. Decizia instanţei vine la aproape opt luni după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut deschiderea procedurii de dizolvare şi faliment a asiguratorului controlat de omul de afaceri Dan Adamescu, actualmente titular de dosar penal.

În urma deciziei pronunţate vineri de instanţă, păgubiţii Astra Asigurări vor începe să primească plăţile în contul daunelor suferite.

Reamintim că ASF a retras autorizaţia de funcţionare a Astra Asigurări la finele lunii august a anului trecut şi a cerut deschiderea procedurii de dizolvare şi faliment a companiei controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, după ce majorarea capitalului cu suma de 425 milioane lei prin atragerea unui investitor strategic a eşuat.

Astra era printre cei mai mari asiguratori locali, cu o cotă de piaţă de 10% şi subscrieri de circa 800 milioane de lei pe an.

Actualmente, Dan Adamescu este trimis în judecată fiind acuzat că a administrat în mod defectuos societatea ASTRA, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate.

Administrarea defectuoasă a constat în utilizarea unor practici/metode ilegale pentru a cosmetiza situaţia financiară a societăţii ASTRA, măsuri de natură să acopere activitatea infracţională, dar care, în subsidiar, au determinat şi alterarea gravă a mecanismelor de funcţionare a pieţei interne a asigurărilor, susţin procurorii.