Statul, pentru unul mumă, pentru altul ciumă. Voiculescu eliberat, copil cu cancer trimis acasă fără medicament

Copii
Copii (Alexandra Sandu)

Eliberarea lui Dan Voiculescu din închisoare, după ce a executat doar trei ani din 10, a făcut să curgă valuri de postări în medul online, mulţi români manifestându-şi indignarea faţă de faptul că fondatorul Antenelor a ieşit de după gratii fără să fi returnat prejudiciul din dosarul ICA.

Una dintre cele mai apreciate şi sharuite postări este cea a Oanei Gheorghiu, una dintre fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, organizaţie care luptă pentru sprijinirea copiilor bolnavi de cancer din România. În postarea sa, Oana transmite că exact în ziua în care Voiculescu ieşea din închisoare fără să dea înapoi prejudiciul, un copil bolnav a fost trimis acasă să-şi procure singur un medicament cu preţ prohibitiv, căci statul n-are bani să i-l ofere.

"Azi, un hoţ, unul dintre cei mai mari hoţi din România, a fost eliberat, fără să-şi fi recunoscut vina şi fără să returneze statului banii furaţi. Mulţi bani. 60 de milioane de euro.

Azi, un copil de 7 ani, bolnav de cancer, a fost trimis acasă să-şi procure un medicament care costă 7000 de lei/ lună şi pe care trebuie să-l ia timp de 12 luni. Statul nu i-l mai decontează. Statul e sărac, nu are bani. Statul a "închis-o" azi pe mama acestui copil în neputinţă şi deznădejde.

Vorbim de acelaşi stat, nu-i aşa? Şi atunci cum e oare posibil ca el, statul, să fie atât de blând cu hoţii şi aşa de dur cu copiii bolnavi?

E statul acesta oglinda societăţii? Oare românii, în majoritatea lor, îi admiră pe impostori, pe hoţi şi mincinoşi şi-i desconsideră pe cei cinstiţi, bolnavi sau diferiţi?

Prefer să nu ştiu răspunusul la această întrebare, căci dacă ar fi unul bun, acel hoţ nu ar fi azi liber şi acel copil ar primi medicamentul care să-i salveze viaţa.

"Supravieţuim în România..." ca să parafrazez un cunoscut admirator de hoţi", scrie Oana pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne