Statul Islamic a executat 700 de membri ai unui trib din Siria

Extremiştii ISIL din Irak.
Extremiştii ISIL din Irak. (Pavel Petre / Epoch Times)

Statul Islamic a executat 700 de membri - dintre care majoritatea civili - ai tribului al-Sheitaat din estul Siriei numai în ultimele două săptămâni, a relatat, sâmbătă, un grup de monitorizare, potrivit Reuters.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, care a urmărit violenţele din toate taberele conflictului care durează de trei ani, a anunţat citând surse sigure că majoritatea celor ucişi din tribul al-Sheitaat au fost decapitaţi.

Conflictul dintre Statul Islamic şi tribul al-Sheitaat, care numără aproximativ 70.000 de membri, a izbucnit după ce militanţii radicali au capturat două câmpuri petroliere din provincia Deir al-Zor, în luna iulie.

”Toţi cei executaţi erau al-Sheitaat”, a declarat directorul observatorului, Rami Abdelrahman. ”Unii au fost arestaţi, judecaţi şi ucişi”.

Statul Islamic a cucerit mai multe teritorii din Siria şi Irak şi avansează în nord spre regiunile kurde, forţând zeci de mii de civili să fugă pentru a-şi salva vieţile.

Un activist din Deir al-Zor a afirmat că 300 de bărbaţi au fost executaţi în numai o zi în oraşul Ghraneji, unul din cele trei oraşe principale ale tribului Al-Sheitaat.

Un alt activist din Deir al-Zor a susţinut că rezidenţii oraşelor al-Sheitaat au primit trei zile să-şi părăsească casele.

”Cei care au fost executaţi în timpul asaltului zonei al-Sheitaat sunt în jur de 300. Restul au fost ucişi în timpul confruntărilor”, a declarat activistul sub protecţia anonimatului.

Peste 170.000 de persoane au fost ucise în războiul civil din Siria, în cadrul căruia forţele sunite se confruntă cu regimul lui Bashar al-Assad, un membru al sectei şiite, care primeşte susţinerea grupărilor şiite din Irak şi Liban.