Stanomir: România este confruntată cu un puci fesenist. Vara lui 2018 ne somează să alegem!

Puciul fesenist pune în mişcare partidul-stat împotriva societăţii sale. Proiectul de ţară al României, la Centenarul Unirii, este conservarea subdezvoltării ce permite hegemonia elitei prădătoare, explică profesorul Stanomir.
Ioan Stanomir
Ioan Stanomir (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Şantaj, intimidare, patronaj, corupţie, complicitate, abuz, acestea sunt metodele de care PSD se serveşte spre a organiza contramanifestaţia sa din Bucureşti. Iar aceste metode nu îi pot surprinde decât pe cei care nu posedă o elementară memorie istorică, opinează politologul Ioan Stanomir, într-un amplu articol publicat pe Marginalia.

"Acesta este PSD, acesta este FSN, un mecanism a cărui unică menire este să asigure celor care conduc acces la resursele statului şi să procure supuşilor săi iluzia normalităţii. De la Ion Iliescu până la Liviu Dragnea, profilul partidului- stat este acelaşi, unul de lăcomie, de brutalitate, de rapacitate. Dominaţia pe care o exercită fesenismul se sprijină pe manipularea potenţialului de laşitate şi de conformism pe care îl lasă comunismul în urma sa. Fesenismul nu se poate schimba, el este egal cu sine, de la 1990 până astăzi.

De această dată, însă, România este confruntată, în circumstanţe încă şi mai dramatice decât în vara lui 2012, cu un puci fesenist menit să restaureze controlul său absolut. Mobilizarea fidelilor în Bucureşti este dublată de capturarea statului. De la Parlament la Curtea Constituţională, instituţiile constituţionale sunt reduse la postura de anexe ale voinţei conducătorului PSD şi acoliţilor săi. Totul este bazat pe coordonarea, atentă, a paşilor. Activitatea Comisiei Iordache se suprapune peste pregătirile din teritoriu şi peste publicare motivaţiei CCR. Nimic nu este întâmplător în această regie de partid şi de stat.

Puciul fesenist de acum are ca obiectiv ultim restauraţia. Modelul spre care se tinde a se reveni ne este unul familiar. Este un tipar autocratic, ce menţine, înşelător, aparenţele de pluralism: este soluţia pe care o regăsim în anii în care România a fost guvernată de Nicolae Văcăroiu sau de Adrian Năstase. Restauraţia urmează să elimine obstacolele pe care evoluţiile de după 2004 le ridică în faţa dominaţiei absolute a PSD. Iar cel mai important dintre acestea este justiţia independentă.

Vara lui 2018 ne somează să alegem. A opta pentru tăcere, supunere şi adeziune laşă înseamnă a opta pentru abolirea libertăţii noastre. Puciul fesenist de acum ameninţă fundamentele demnităţii noastre. Apele se separă şi, o dată cu ele, cărările spre viitorul României", scrie profesorul Stanomir.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne