Stanomir, despre politica regimului Dragnea: Miza este revenirea la izolare, la despotism, la arbitrar

Ioan Stanomir
Ioan Stanomir (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Politica regimului Dragnea este una naţional-socialistă. Pentru acest regim, ceea ce contează este exaltarea demagogică a complexelor de inferioritate naţională şi lichidarea elementelor care asigură independenţa individului în raport de stat. Iar această politică nu face decât să reînvie, după trei decenii, energiile fesenismului niciodată dispărut cu adevărat, opinează politologul Ioan Stanomir, într-un articol publicat pe Contributors.

"Căci spre a înţelege vitalitatea destructivă a acestui regim trebuie să ne întoarcem la rădăcinile contractului social pe care FSN îl încheie cu societatea moştenită din ceauşism. În schimbul obedienţei, cei ce se supun primesc un surogat de prosperitate. În schimbul complicităţii, cei ce colaborează primesc şansa de a urca treptele ierarhice ale carierei lor, protejaţi de partidul-stat.

Astăzi regimul Dragnea se sprijină pe aceeaşi înţelegere cu cei ce supun şi cu cei care îi sunt executanţi şi complici. Regimul Dragnea mobilizează, în imunda şi dezastruoasa sa politică economică, potenţialul de resentiment latent ce se revendică de la memorabilul “noi nu ne vindem ţara!”. Regimul Dragnea şi portavocile sale mediatice se îndreaptă spre acea parte a societăţii care nu a încetat, în aceşti treizeci de ani, să trăiască în simbioză cu statul şi să deteste pluralismul, libertatea, meritocraţia. Naţional- socialismul de acum este varianta adaptată la era digitală a brutalităţii mineriadelor", scrie profesorul Stanomir, potrivit căruia miza este transformarea României, revenirea la izolare, la despotism, la arbitrar.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne