SRI organizează în premieră un exerciţiu naţional de securitate cibernetică

Exerciţiul organizat de SRI va angrena peste 60 de instituţii care îşi vor testa şi antrena modalităţi de răspuns la incidente cibernetice.
Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

Serviciul Român de Informaţii organizează, în premieră, în perioada 15 - 17 mai, un exerciţiu naţional live de securitate cibernetică. Intitulat CyDEx17, exerciţiul este organizat în conformitate cu Strategia de Securitate Cibernetică a României şi în parteneriat cu MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS şi CERT-RO, anunţă SRI.

"CyDEx17 se va desfăşura în cadrul poligonului cibernetic al Centrului Naţional Cyberint, creat şi personalizat special pentru acest exerciţiu, şi are ca obiective exersarea şi evaluarea modului de gestionare a incidentelor cibernetice, răspunsul la acestea la nivel operaţional, tactic şi strategic, asigurarea unui nivel de securitate corespunzător la nivelul infrastructurilor cibernetice, precum şi optimizarea procesului de cooperare între instituţii în vederea identificării şi limitării impactului unor incidente de acest tip", se precizează în comunicatul SRI, citat de Agerpres.

Scopul declarat al exerciţiului este de a contribui "la conştientizarea nivelului de pregătire al entităţilor implicate, în situaţia unui eveniment ce va afecta spaţiul cibernetic la nivel naţional, precum şi la consolidarea parteneriatului public-privat în domeniu".

Exerciţiul va angrena peste 60 de instituţii din sectoarele public şi privat, care, cu această ocazie "îşi vor testa şi antrena modalităţi de răspuns la incidente cibernetice, vor partaja informaţii cu privire la acestea, într-o manieră rapidă şi eficientă, coordonandu-şi capacităţile de apărare".

SRI mai precizează că CyDEx17 va permite alinierea la prevederile Strategiei de securitate cibernetică a României, verificarea şi stimularea mecanismelor de cooperare între instituţiile publice cu responsabilităţi în domeniul securităţii cibernetice, verificarea şi stimularea mecanismelor de cooperare între instituţiile publice şi mediul privat în domeniul securităţii cibernetice, dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă şi reacţie la incidente/ atacuri cibernetice.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință