Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti: 17 cadre medicale şi 10 pacienţi diagnosticaţi pozitiv cu coronavirus

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (Screenshot)

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, că 27 de persoane, dintre care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi, au fost diagnosticaţi pozitiv cu coronavirusul Wuhan la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Potrivit managerului unităţii medicale, de la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate. Testarea a fost declanşată în 22 martie, la nivelul personalului medical şi al pacienţilor, observându-se o creştere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

“Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă. În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienţi au fost transferaţi, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19)”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului într-un comunicat de presă.

Anunţul vine în contextul în care, pe teritoriul României, numeroase spitale se confruntă cu mari lipsuri de echipamente de protecţie, lucru care a dus la infectarea a sute de cadre medicale cu coronavirus şi la închiderea sau plasarea în carantină a mai multor spitale.