Spitalul de Arşi, pe agenda discuţiilor între Ministrul Sănătăţii şi primarul sectorului 1

Vlad Voiculescu va încerca să îl convingă pe primarul Dan Tudorache să se implice în rezolvarea problemelor de la unitatea spitalicească.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)

Vlad Voiculescu va avea vineri o discuţie cu primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, despre situaţia Spitalului de Arşi, unitate medicală aflată sub jurisdicţia Primăriei sectorului 1, relatează Agerpres.

În opinia ministrului, o soluţie pe termen mediu şi lung pentru Spitalul de Arşi, loc unde, reamintim, un pacient a fost filmat în timp ce pe o rană îi mişunau viermi, este o nouă clădire, o altă construcţie, iar soluţia pe termen scurt ar fi renovarea secţiei de terapie intensivă.

"Cu siguranţă vom găsi cea mai bună soluţie pentru Spitalul de Arşi. Soluţia este una pe termen scurt şi anume renovarea secţiei de terapie intensivă şi renovarea trebuie făcută de data aceasta în mod judicios. Pe termen mediu şi lung cu siguranţă trebuie un alt spital de arşi, o altă clădire, o altă construcţie. În cursul discuţiilor de mâine cu primarul sectorului 1 vom avea discuţia inclusiv despre planurile pe termen mediu şi lung. Vom vedea în ce măsură Primăria sectorului 1 vrea să se implice în această problemă", a declarat ministrul, la Realitatea TV.

Voiculescu a precizat că deşi Spitalul de Arşi se află "cumva" între spitalele care aparţin de Ministerul Sănătăţii, clădirea aparţine Primăriei sectorului 1.

''Cred că Primăria sectorului 1 este interesată de sănătate şi este interesată ca locuitorii sectorului 1, dar nu numai, să beneficieze de servicii cât mai bune de sănătate, iar o infrastructură adecvată este esenţială", a punctat ministrul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu s-a referit şi la recenta rectificare bugetară, afirmând că suma alocată pentru sănătate ar fi trebuit să fie de zeci de ori mai mare pentru a fi "destul".

Reamintim că recent consilierii locali ai Uniunii Salvaţi Bucureştiul din sectorul 1 au propus construirea unei noi clădiri pentru Spitalul de Arşi. Propunerea nu este însă în linie cu ideile primarului Dan Tudorache, în opinia căruia nu ar fi corect ca secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi să se reconstruiască din banii locuitorilor Sectorului 1 în condiţiile în care "e un spital naţional, este pentru toată România".