"Spitalele nu sunt feude de partid sau ale Primăriei Capitalei" - APCR cere demiterea conducerii Spitalului Colentina

Destabilizarea unui spital, care funcţiona în normalitate cu medici de excepţie, este o crimă împotriva cetăţenilor acestei ţări, îi transmite Alianţa Pacienţilor Cronici din România Gabrielei Firea.
Bolnavi în paturi la spital
Bolnavi în paturi la spital (Epoch Times România)

Vestea că cei doi medici care au pus bazele secţiei de Neurochirurgie de la Spitalul Colentina din Bucureşti au hotărât să plece pentru a nu ajunge să opereze în condiţii ce pun în pericol viaţa pacienţilor a făcut înconjurul Facebook-ului, revoltând opinia publică. Printre cei ce îşi manifestă indignarea faţă de sistemul care i-a obligat pe cei doi medici să plece se numără şi reprezentanţii Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR) care cer Primăriei Capitalei schimbarea conducerii interimare a Spitalului Colentina cu o conducere nouă, aleasă în urma unui concurs, şi nu prin numire directă de către primarul general.

"Am luat la cunoştinţă despre tensiunile create în Spitalul Colentina din Bucureşti de noua conducere numită abuziv şi colorată politic, despre declaraţia doamnei manager, Silvi Ifrim, făcută către medici şi anume „Binele pacientului este o lozincă”, despre presiunea exercitată asupra medicilor care au îndrăznit să expună situaţia reală din spital, despre demisia unor medici de excepţie. Toate aceste motive determină Alianţa Pacienţilor Cronici din România-APCR – să ceară urgent schimbarea conducerii interimare a spitalului cu o conducere nouă, instalată prin concurs şi nu prin numire directă de către primarul general", transmit reprezentanţii APCR.

În scrisoarea adresată Primăriei, APCR mai transmite că "spitalele din ASSMB nu sunt feude de partid sau ale primăriei capitalei", ci un bun public susţinute din contribuţiile şi taxele cetăţenilor la sistemul de sănătate.

"Destabilizarea unui spital, care funcţiona în normalitate cu medici de excepţie care au decis să renunţe la mirajul occidentului şi să lucreze în ţara lor şi pentru poporul lor, este o crimă împotriva cetăţenilor acestei ţări, comisă în numele şi din interese politice!!!

Indiferent de culoarea politică, APCR doreşte ca sistemul de sănătate să fie urgent depolitizat, iar criteriul de bază în conducerea sistemului să fie competenţa, nu culoarea politică. Facem un ultim apel la intrarea în normalitate, rezervându-ne dreptul de a protesta prin toate căile legale vizavi de aceste "colorate" abuzuri. Avem speranţa că sesizarea noastră va fi dezbătută în regim de urgenţă şi vor fi luate cele mai corecte şi legale măsuri. Atragem atenţia că vom supraveghea atent evenimentele în desfăşurare", concluzionează APCR.

Reamintim că cei doi medici specialişti neurochirurgi, Ionuţ Gobej şi Dorin Bica, fondatori ai Secţiei de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Colentina, au decis, luni, să părăsească unitatea medicală pe fondul unor acuzaţii grave aduse noii conduceri.

"Am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe", au declarat revoltaţi cei doi medici. Mai multe detalii despre scandalul de la Colentina aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne