Spania permite unei nave să intre într-un port pentru a salva imigranţi

Imigranţi în Marea Mediterană într-o barcă din cauciuc.
Imigranţi în Marea Mediterană într-o barcă din cauciuc. (Captură Foto)

Spania a acceptat luni să primească o navă umanitară blocată în apele internaţionale, cu 629 de imigranţi la bord, astfel că noul guvern anti-establishment al Italiei a obţinut o victorie în încercarea de a forţa partenerii europeni să ajute mai mult în problema imigraţiei.

Italia şi Malta au refuzat să permită ambarcaţiunii Aquarius – care naviga sub pavilion al Gibraltarului şi ai cărei pasageri, printre care erau 11 copii şi şapte femei gravide, au fost salvaţi din largul coastei Libiei în weekendul trecut – să andocheze în porturile lor, forţând Uniunea Europeană şi agenţia ONU pentru refugiaţi să ceară ca situaţia să fie soluţionată rapid.

Ambarcaţiunea a navigat în nord spre Italia, însă Matteo Salvini, lider al partidului de extremă dreapta Liga, care a devenit ministru de Interne în această lună, ca urmre a promisiunilor că va reduce afluxul de imigranţi din Africa a blocat accesul navei şi a susţinut că aceasta ar trebui să meargă în schimb în Malta.

Malta a refuzat, la rândul ei, să accepte nava, precizând că nu a avut nicio legătură cu misiunea de salvare, care a fost monitorizată de paza de coastă a Italiei. Micuţa naţiune insulară, cu o populaţie mai mică de 500.000 de locuitori, a afirmat că, raporat la numrul de locuitori, a primit deja mai mulţi refugiaţi decât Italia, care a acceptat peste 600.000 de imigranţi începând din 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe