Spania permite unei nave să intre într-un port pentru a salva imigranţi

Imigranţi în Marea Mediterană într-o barcă din cauciuc.
Imigranţi în Marea Mediterană într-o barcă din cauciuc. (Captură Foto)

Spania a acceptat luni să primească o navă umanitară blocată în apele internaţionale, cu 629 de imigranţi la bord, astfel că noul guvern anti-establishment al Italiei a obţinut o victorie în încercarea de a forţa partenerii europeni să ajute mai mult în problema imigraţiei.

Italia şi Malta au refuzat să permită ambarcaţiunii Aquarius – care naviga sub pavilion al Gibraltarului şi ai cărei pasageri, printre care erau 11 copii şi şapte femei gravide, au fost salvaţi din largul coastei Libiei în weekendul trecut – să andocheze în porturile lor, forţând Uniunea Europeană şi agenţia ONU pentru refugiaţi să ceară ca situaţia să fie soluţionată rapid.

Ambarcaţiunea a navigat în nord spre Italia, însă Matteo Salvini, lider al partidului de extremă dreapta Liga, care a devenit ministru de Interne în această lună, ca urmre a promisiunilor că va reduce afluxul de imigranţi din Africa a blocat accesul navei şi a susţinut că aceasta ar trebui să meargă în schimb în Malta.

Malta a refuzat, la rândul ei, să accepte nava, precizând că nu a avut nicio legătură cu misiunea de salvare, care a fost monitorizată de paza de coastă a Italiei. Micuţa naţiune insulară, cu o populaţie mai mică de 500.000 de locuitori, a afirmat că, raporat la numrul de locuitori, a primit deja mai mulţi refugiaţi decât Italia, care a acceptat peste 600.000 de imigranţi începând din 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe