Şova demontează acuzaţiile colegilor săi. N-avem blocaj la Transporturi, aşa cum acuză PSD

La scurt timp după ce Olguţa Vasilescu a acuzat un blocaj al Ministerului Transportului în urma refuzului lui Iohannis de a-l numi ministru pe Mircea Drăghici (după ce a refuzat-o pe ea), Lucian Şova iese şi declară că blocajul e inexistent.
Lucian Sova (Ministrul Transporturilor),
Lucian Sova (Ministrul Transporturilor), (Florin Chirila/Epoch Times)

Lucian Şova le dă o lovitură grea liderilor PSD care nu mai prididesc să tune şi să fulgere contra lui Iohannis, susţinând că, prin refuzul său de a nominaliza nou ministru la Transporturi- şi nu orice ministru, ci pe Mircea Drăghici, cercetat penal - preşedintele blochează activitatea ministerului pentru că au trecut 15 zile de la demisia ministrului în funcţie. Ieşit astăzi în conferinţă de presă, Lucian Şova a anunţat răspicat că el este ministrul Transporturilor şi va continua să fie până când apare un decret prezidenţial care să statueze contrariul.

"Eu sunt ministrul Transporturilor. Fac un apel la toţi cei care dezbat acest subiect în spaţiul public. Orice afirmaţie din spaţiul public poate aduce prejudicii pentru 355.000 de angajaţi din subordinea mea şi pentru milioane de utilizatori. Sunt ministrul Transporturilor, îmi exercit toate atribuţiile în conformitate cu prevederile legale şi înţeleg să fac acest lucru până când îmi va expira mandatul. Până la apariţia unui decret prezidenţial sunt Lucian Şova, ministrul Transporturilor, ştiu bine ce fac şi fac bine ce ştiu", a declarat Lucian Şova, citat de stiripesurse.ro.

Declaraţiile lui Şova vin în condiţiile în care ieri, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că Ministerul Transporturilor va fi blocat începând de azi pe motiv că mandatul ministrului Lucian Şova încetează.

„Mâine (joi – n.r.) este o problemă foarte mare pentru Ministerul Transporturilor, cel puţin, pentru că expiră cele 15 zile. După cum ştiţi, legea zice că după 15 zile nu se mai poate sub nicio formă ca persoana respectivă să rămână în funcţie, deci de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi, nu va putea să fie delegat la semnătură niciunul dintre secretarii de stat, pentru că, în momentul în care încetează mandatul ministrului, automat toate delegările încetează de drept. Deci mâine vom avea un minister blocat. Nu mă întrebaţi pe mine cât de încet gândeşte preşedintele României, cred că ar trebui să întrebaţi la Cotroceni”, a declarat miercuri Olguţa Vasilescu, citată de G4Media, la Palatul Parlamentului.

Mai amintim că azi, potrivit unor surse politice, Viorica Dăncilă i-ar fi convocat la Guvern pe Tudorel Toader şi Toni Greblă pentru a găsi "soluţii juridice" că să deblocheze activitatea de la Transporturi, blocajul fiind generat de refuzul lui Iohannis de a-i numi miniştri.

”Premierul Viorica Dăncilă caută soluţii juridice, împreună cu ministrul Justiţiei şi cu secretarul general al Guvernului - Tudorel Toader şi Toni Greblă -, pentru a debloca înlocuirea miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor, în contextul în care Klaus Iohannis tot amână cele două numiri”, au precizat surse politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne