Şova a urlat efectiv când i s-a refuzat încheierea contractelor cu CET Govora [referat DNA]

Senatorul PSD Dan Şova, acuzat de trafic de influenţă în dosarul CET Govora, a scăpat de aşa-zisul "Beci Domnesc", instanţa luând decizia să îl plaseze în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.
Dan Şova
Dan Şova (Epoch Times România)

Din referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Dan Şova, citat de Agerpres, aflăm că senatorul "a urlat efectiv" atunci când, într-o primă fază, i s-a refuzat încheierea contractelor dintre casa de avocatură controlată de el şi Centrala Electrică de Termoficare (CET) Govora.

"Inculpatul Bălan Mihai (directorul CET Govora - n.r.) a refuzat să încheie contracte de asistenţă juridică cu această casă de avocatură motivat de faptul că la nivelul CET Govora se cunoştea că Şova Dan-Coman controlează societatea de avocaţi, condiţii în care ar fi fost evident că încheierea unor asemenea contracte de asistenţă juridică ar fi urmărit interesul inculpatului Şova Dan-Coman.

Declaraţia inculpatului Bălan Mihai în ceea ce priveşte aspectele relative la discuţiile purtate cu inculpatul Şova Dan-Coman în legătură cu încheierea contractelor de asistenţă juridică, în sensul că Şova Dan-Coman a urlat efectiv atunci când i s-a refuzat încheierea contractelor, relevă ascendentul acestuia faţă de funcţionarul public şi dispreţul faţă de atribuţiile acestuia de serviciu", se arată în referatul DNA.

Procurorii DNA susţin că, în toamna anului 2011, Dan Şova ar fi intervenit şi pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru ca acesta să-l determine pe directorul CET Govora să încheie contractul cu casa de avocatură.

Până la urmă contractul a fost încheiat exact în condiţiile cerute de Dan Şova, în ciuda obiecţiilor coordonatorului Departamentului juridic de la CET Govora.

"(...), în calitate de coordonator al Departamentului juridic al CET, a precizat că nu se justifică în niciun fel încheierea unui contract de asistenţă juridică şi cu atât mai puţin un contract cu o valoare de 10.000 de euro/lună, în condiţiile în care în cadrul CET Govora funcţionau la acea vreme şase jurişti, iar problematica dosarelor aflate în lucru nu impunea asistenţă din partea vreunei societăţi de avocaţi.

Cu toate acestea, (...) a făcut obiecţiuni doar în privinţa valorii prea oneroase a contractului şi a transmis societăţii de avocaţi (...) că valoarea viitorului contract trebuie să fie stabilită în raport de numărul dosarelor repartizate, cu un onorariu de 1.000 euro pentru fiecare dosar, cunoscând că poate să repartizeze societăţii de avocaţi un număr de patru sau cinci dosare", se arată în referat.

Deşi obiecţia respectivă a fost transmisă atât casei de avocatură, cât şi directorului Mihai Bălan, aceasta a fost ignorată, iar contractul a fost semnat pe 5 decembrie 2011.

"Se observă astfel că atât acordul de voinţă, element esenţial al oricărei convenţii, al reprezentantului CET Govora, inculpatul Mihai Bălan, cât şi conţinutul şi clauzele contractului au fost efectiv dictate de inculpatul Şova Dan-Coman şi au fost la latitudinea exclusivă a acestuia", se mai arată în referatul DNA.

Pentru mai multe detalii despre acest dosar intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne