Soţul Gabrielei Firea se răscoală contra Guvernului. Ameninţă cu proteste în Piaţa Victoriei

În curând, în Piaţa Victoriei, cea pe care Gabriela Firea a vrut să o facă târg de Crăciun, ar putea protesta chiar soţul primăriţei Capitalei, Pandele fiind indignat că Revoluţia Fiscală a Guvernului Tudose îi va lua din banii de la buget.
Florentin Pandele
Florentin Pandele (Facebook.com/Florentin Pandele)

Florentin Pandele, primar al Voluntarului şi soţ al Gabrielei Firea - stâlp al PSD- a lansat un apel către toţi primarii din România, cerându-le să-şi convingă parlamentarii care îi reprezintă să nu susţină proiectul de buget pe 2018. Pandele mai susţine că din cauza Revoluţiei Fiscale oraşul pe care îl conduce va pierde nu mai puţin de 8 milioane de euro din bugetul de 40 de milioane şi ameninţă cu proteste în Piaţa Victoriei, dacă lucrurile nu se vor rezolva.

Pandele susţine că nu se alătură protestelor #rezist, ci va protesta separat, şi lansează o ironie la adresa Jandarmeriei în prezenţa căreia un bătrân a fost lovit, după ce în prealabil înjurase protestatarii şi îl pocnise pe unul dintre ei.

Redăm apelul lui Pandele către primari, publicat de stiripesurse.ro

"Apel către primarii din România,

În preajma alegerilor parlamentare, candidaţii tuturor formaţiunilor politice vin şi ne conving că vor lupta pentru alegătorii lor!

Parlamentarii pleacă şi se întorc peste 4 ani aplicând aceeaşi strategie. Astăzi guvernul a întocmit proiectul de buget pentru anul 2018, buget care ne va vitregi de foarte multe fonduri.

De exemplu, în anul 2017, după calculele aproximative ale specialiştilor din Primăria oraşului Voluntari, bugetul anului următor va pierde cca. 8 milioane de euro din cele aproximativ 40 de milioane de euro (bugetul total estimat al U.A.T.-ului pe anul în curs). Aceeaşi formulă este valabilă pentru toate unităţile administrativ-teritoriale din România, indiferent de rang.

În consecinţă, fac apel la dumneavostră ca împreună, indiferent de formaţiunea politică din care faceţi parte, inclusiv primarii independenţi, să uzităm de toate pârghiile legale pentru a ne convinge parlamentarii care ne reprezintă (care ar trebui să ne reprezinte) să ne susţină în acest demers.

Domnul Dragnea ne spune să ne uităm pe anexele bugetului (anexe pe care le-au văzut doar ei!...), acolo probabil, după votul plenului, vom vedea cât pierde fiecare U.A.T..

În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a protesta în piaţa "protestelor" nu pentru mine, ci pentru cetăţenii pe care, vremelnic, îi reprezint.

Nu mă alătur protestatarilor #rezist, respect Constituţia şi ordinea de drept în România, îmi iubesc patria şi pământul strămoşesc şi nu sunt manevrat de nimeni din interiorul sau din exteriorul ţării.

Am depus jurământ militar ca ofiţer să apăr România!

P.S.:

Primul-ministru al României, în urmă cu câteva zile, a încurajat manifestaţiile care se desfăşoară în faţa Guvernului.

Dacă instituţiile abilitate ale statului nu au luat măsuri împotriva celor care îşi exprimă opiniile în acest spaţiu, nu văd de ce eu, voi, noi toţi care reprezentăm cetăţenii în administraţia publică locală nu am putea manifesta pentru apărarea drepturilor acestora!

Nu trebuie să ne facem probleme pentru siguranţa noastră, Jandarmeria este promptă, are şefi de obiectiv vigilenţi şi intervine rapid (până să ne luăm boxul în faţă)."