Soţii Bodnariu, puşi sub acuzare pentru violenţe împotriva minorilor

Problemele familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi în noiembrie anul trecut de autorităţile norvegiene şi înapoiaţi în urmă cu două luni, sunt departe de a fi ajuns la final.
Miting de susţinere a familiei Bodnariu, 16 aprilie 2016.
Miting de susţinere a familiei Bodnariu, 16 aprilie 2016. (Epoch Times România)

La scurt timp după ce şi-au recuperat cei cinci copii de la autorităţile norvegiene, soţii Ruth şi Marius Bodnariu au fost puşi sub acuzare pentru violenţe împotriva minorilor, relatează Norway Info, citat de News.ro.

Informaţia a fost confirmată de avocatul lui Ruth Bodnariu, Ingrid Breistein. Ea a subliniat că femeia şi-a recunoscut parţial vina. Şi avocatul tatălui, Ragnhild Torgersen, a spus că Marius Bodnariu a fost pus sub urmărire penală.

Reamintim că cei cinci copii ai românului Marius Bodnariu şi soţiei sale norvegiene Ruth, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie anul trecut, după ce două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus la şcoală că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinţii ar fi suspectaţi că administrează corecţii fizice copiilor şi că îi îndoctrinează religios.

Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat şi a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei. Din noiembrie şi până acum, mii de români au ieşit în stradă, atât în ţară cât şi peste hotare, cerând reîntregirea familiei Bodnariu.

În urma numeroaselor demersuri şi a amplei mediatizări a situaţiei, cazul familiei Bodnariu din Norvegia, dar şi sistemul de protecţie a copilului din acest stat a ajuns atât în atenţia Parlamentul European, cât şi a Consiliului Europei, a cărui Adunare Parlamentară a adoptat un proiect de rezoluţie care vizează Norvegia şi care vine în sprijinul familiei Bodnariu.

În luna iunie, familia Bodnariu a ajuns la un acord cu municipalitatea Naustdal pentru ca toţi cei cinci copii care au fost luaţi de protecţia copilului din Norvegia, Barnevernet să se întoarcă acasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne