Soţ şi soţie mor în aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, după 62 de ani de căsnicie

Rita împreună cu Benito
Rita împreună cu Benito (Foto: La Stampa)

Benito şi Rita, un cuplu din Alessandria, Italia, au decedat la doar câteva ore distanţă. Rita avea 85 de ani şi a murit în casă, Benito avea 86 de ani şi inima a încetat să-i bată câteva ore mai târziu, înainte de miezul nopţii, într-un pat de spital. O dragoste care a durat 62 de ani. O dragoste lungă cât o viaţă, dar poate chiar şi mai lungă.

În timpul ceremoniei de înmormântare, fiul celor doi a reamintit că tatăl său, Benito, spunea adesea că dacă soţia murea înaintea lui, o va urma imediat: „Ei au trăit o poveste lungă de dragoste - 62 de ani de căsătorie, 68 de ani de când se cunoşteau - au muncit onest, cu gândul permanent la demnitatea umană, la respectul pentru valorile morale pe care ni le-au insuflat de-a lungul vieţii lor, axată pe muncă, sacrificii, pe dificultăţile depăşite cu un zâmbet".

Benito Bruno a lucrat timp de treizeci de ani în Primărie şi a fost vicepreşedinte al Asociaţiei naţionale de mutilaţi şi invalizi de serviciu. Rita Porta şi-a dedicat viaţa familiei: soţului şi celor doi copii, Gianluca şi Rossella. Vestea despre moartea celor doi soţi, la câteva ore distanţă unul faţă de celălalt, a fost amplu relatată marţi, 27 noiembrie, în ziarele locale. "Gândul că aşa trebuia să se întâmple după o viaţă lungă petrecută împreună, sprijinindu-se reciproc, amândoi îndrăgostiţi ca ​în prima zi, ne consolează foarte mult", a mărturisit fiul.

Acum câteva săptămâni, Rita şi-a rupt femurul, iar Benito a fost spitalizat pentru probleme cardiace. O distanţă pe care se străduiau să o îndure şi un sfârşit pe care probabil şi l-au dorit: mereu împreună, chiar şi dincolo de moarte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură