Soţ şi soţie mor în aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, după 62 de ani de căsnicie

Rita împreună cu Benito
Rita împreună cu Benito (Foto: La Stampa)

Benito şi Rita, un cuplu din Alessandria, Italia, au decedat la doar câteva ore distanţă. Rita avea 85 de ani şi a murit în casă, Benito avea 86 de ani şi inima a încetat să-i bată câteva ore mai târziu, înainte de miezul nopţii, într-un pat de spital. O dragoste care a durat 62 de ani. O dragoste lungă cât o viaţă, dar poate chiar şi mai lungă.

În timpul ceremoniei de înmormântare, fiul celor doi a reamintit că tatăl său, Benito, spunea adesea că dacă soţia murea înaintea lui, o va urma imediat: „Ei au trăit o poveste lungă de dragoste - 62 de ani de căsătorie, 68 de ani de când se cunoşteau - au muncit onest, cu gândul permanent la demnitatea umană, la respectul pentru valorile morale pe care ni le-au insuflat de-a lungul vieţii lor, axată pe muncă, sacrificii, pe dificultăţile depăşite cu un zâmbet".

Benito Bruno a lucrat timp de treizeci de ani în Primărie şi a fost vicepreşedinte al Asociaţiei naţionale de mutilaţi şi invalizi de serviciu. Rita Porta şi-a dedicat viaţa familiei: soţului şi celor doi copii, Gianluca şi Rossella. Vestea despre moartea celor doi soţi, la câteva ore distanţă unul faţă de celălalt, a fost amplu relatată marţi, 27 noiembrie, în ziarele locale. "Gândul că aşa trebuia să se întâmple după o viaţă lungă petrecută împreună, sprijinindu-se reciproc, amândoi îndrăgostiţi ca ​în prima zi, ne consolează foarte mult", a mărturisit fiul.

Acum câteva săptămâni, Rita şi-a rupt femurul, iar Benito a fost spitalizat pentru probleme cardiace. O distanţă pe care se străduiau să o îndure şi un sfârşit pe care probabil şi l-au dorit: mereu împreună, chiar şi dincolo de moarte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style