Sorina Pintea, prinsă în flagrant de procurorii DNA într-un dosar de luare de mită

Sorina Pintea
Sorina Pintea (Epoch Times România)

Fostul ministru PSD al Sănătăţii Sorina Pintea a fost prinsă vineri în flagrant de procurorii DNA, după ce ar fi luat mită.

Potrivit Pro TV, fostul ministru este suspectat de procurori de implicare într-un caz de corupţie, în care ar fi luat mită 120.000 de lei de la o firmă pentru achiziţia de materiale pentru prevenriea cazurilor de coronavirus.

Conform G4Media, procurorii ridică la această oră documente din biroul Sorinei Pintea, care este managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Totodată, Digi24 relatează că procurorii au percheziţionat timp de patru ore biroul său de la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare. Se pare că Pintea va fi adusă la Bucureşti unde va fi audiată şi posibil reţinută.

DNA nu a furnizat încă nicio informaţie oficială pe acest subiect.

Reamintim că Sorina Pintea a fost ministru al Sănătăţii din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă. În 2016, a fost senator pe listele PSD. În februarie 2017 şi-a anunţat demisia din funcţia de senator, alegând să rămână în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Mai amintim că Pintea a fost în centrul a numeroase controverse de-a lungul timpului. Astfel, chiar înainte să plece din post, ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, a numit-o în funcţia de director interimar al Institutului Clinic Fundeni, pe Adriana Cotel, protejata lui Darius Vâlcov.

Potrivit G4media.ro, Cotel a avut o ascensiune surprinzătoare în funcţiile de conducere din sistemul de sănătate, cu atât mai mult cu cât nu este justificată de un background profesional pe măsura responsabilităţilor ce i-au fost atribuite.

Cotel a fost numită în octombrie 2018 în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, o instituţie – cheie care arbitrează industria farmaceutică din România. La numai câteva luni după aceea, şefa Executivului de la acea vreme, Viorica Dăncilă, avea să o numească pe Cotel, în ianuarie 2019, preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial.

În tot acest timp, însă, Adriana Cotel a refuzat constant să-şi publice CV-ul, cu toate că răspunderea pe care a avut-o în CNAS şi ANM era enormă, având de gestionat soarta a 16 milioane de asiguraţi din România şi un buget de 7 miliarde de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne